hero image

Hamarosan megállapodhat a Porsche és a Red Bull! – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/18 07:55
A német Motorsport-Total.com információi szerint már márciusban egymás tenyerébe csaphat a Porsche és a Red Bull, így 2026-tól motorpartnerek lehetnek a Forma-1-ben.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Már régóta hallani arról pletykákat és híreszteléseket, hogy a Volkswagen csoport beszállhat a Forma-1-be, a német Motorsport-Total.com forrásai szerint pedig már nem kell sokat várni arra, hogy hivatalossá is váljon a dolog.

A portál szerint ugyanis már márciusban aláírhatja a megállapodást a Red Bull és a Porsche, így 2026-tól motorgyártóként szállhat be a formulaautózás királykategóriájába a jónevű német autógyártó.

Ha hihetünk a híreszteléseknek, már csak a Volkswagen csoport felügyeleti szerveinek kell rábólintania az üzletre, és ha ez összejön, akkor közös erővel gyárthat erőforrást a Red Bull Powertrains és a Porsche az új motorformula érkezésére.

A megállapodás már márciusban létrejöhet, amennyiben nem ütköznek akadályokba a felek. A Motorsport-Total.com szerint a partnerség kidolgozásában hatalmas szerepe volt a Red Bull-főtanácsadó Helmut Markónak és a Volkswagen motorsportokért felelős vezetőjének, Fritz Enzingernek.