hero image

Hamarosan mindent kiteregethet a médiának Nyikita Mazepin

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/03/07 07:56
Szombat reggel jelentette be a Haas, hogy felbontották Nyikita Mazepin szerződését, ennek kapcsán pedig szerda reggel sajtótájékoztatót fog tartani az orosz, amelyben elmeséli a részleteket – írja a RacingNews365.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Nyikita Mazepin múlt héten vesztette el az ülését a Forma-1-ben és a Haas csapatánál, mindez pedig az orosz-ukrán háború miatti, Oroszországot sújtó szankciónak képzi részét, a 22 éves versenyző pedig a közösségi médiában már reagált a szerződése felbontására.

Az írásból kivehető volt, mennyire csalódott Mazepin a történések miatt, és belengette, hogy a következő napokban még többet fog elmondani arról, hogy mi történt, a RacingNews365 értesülései pedig erre már nem sokat kell várni.

A lap azt írja, magyar idő szerint szerda reggel 10 órakor fog tartani egy sajtótájékoztatót a korábbi Haas-pilóta, aki amellett, hogy részletesen beszámol a Haastól való távozását körülvevő eseményekről, a jövőbeli terveiről is beszélhet.

Azt egyelőre nem tudni, ki lesz Mick Schumacher csapattársa a Haasnál a 2022-es szezonban, azt viszont a csapattulajdonos Gene Haas megerősítette, hogy a csütörtökön kezdődő bahreini teszteken a németen kívül a tartalékpilótájuk, Pietro Fittipaldi ülhet majd autóba.

Haas azt is elmondta, egy tapasztaltabb versenyzőt szeretnének szerződtetni a teljes idényre, így egyre nagyobb esély lehet arra, hogy végül a Ferrari kötelékébe tartozó, jelenleg a Formula E-ben versenyző Antonio Giovinazzi lesz a befutó.