A gyári Mercedes évek óta megtorpant, míg a Red Bull folyamatosan nyer, így hamarosan megelőzhetik a németeket a ranglistán.

Talán senki nem lepődik meg azon, hogy a Ferrari áll az élen, és ez még jó darabig így marad, talán örökre. Miután a kezdetek, 1950 óta versenyeznek az F1-ben, érthető, hogy az első hely az övék, ráadásul gyári csapatként. Egy olyan esztendő sem volt, amikor ne szerepeltek volna a Forma-1-ben.

Más kérdés, hogy 2007 óta nem ünnepeltek egyéni címet, aminek lassan 20 éve. A csapatok győzelmi listáját 244 győzelemmel vezetik, majd jön a McLaren 183 sikerrel. Legutóbb azonban 2021-ben nyertek, akkor is csak egy futamot, míg azelőtt 2012-ben, így rengeteg lehetőség maradt el számukra.

A Mercedesnél sem túl rózsás a helyzet, ugyanis ezelőtt a 2022-es Brazil Nagydíjon bonthattak pezsgőt, aminél nem is volt több abban a szezonban. 2021 volt az utolsó igazán erős idényük, és jelenleg sem úgy fest, hogy megnyerhetik a világbajnokságot, a Red Bull óriási előnnyel rendelkezik a többiek előtt.

A Mercedes 125 győzelemmel dobogós, amit még ebben az évben elveszíthet, tekintve a Red Bull tempóját. 116 első helyet gyűjtöttek eddig az osztrákok, amivel már a 114x nyert Williamst is megelőzik. A Williams sem mostanában nyert az F1-ben, egészen a 2012-es barcelonai futamig kell visszamennünk az időben, amikor Maldonado mindenkit meglepett.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL