hero image

Hamilton a 13. helye után: „Erről inkább nem beszélnék...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/04/22 07:58
A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton nem rejtette véka alá, mennyire csalódott, ami nem is csoda, hiszen mindössze a 13. pozícióból várhatja a szombati sprintfutam rajtját.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Hosszú idő után először fordult elő az a Mercedes csapatával, hogy egyik pilótájuk sem jutott be a Q3-ba az időmérőn: most Russell a 11., Hamilton pedig a 13. lett, így nincsenek könnyű helyzetben a sprint előtt.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton nem is rejtette véka alá a csalódottságát, és úgy gondolja, nem tettek meg mindent azért, hogy a legtöbbet hozzák ki a kvalifikációjukból, ami után küzdelmes sprintfutam várhat rájuk.

„Természetesen nagyon csalódottak vagyunk. Tudom, mennyire keményen dolgozik mindenki a gyárban, hogy fejlődést érjünk el, még húsvétkor is. De nem akar összeállni a dolog egyelőre, ami nagyon kijózanító.”

„Alulteljesítettünk a mai nap során. Rengeteg dolog van, amit megtehettünk volna, mégsem tettük meg. Most pedig rajtunk a sor, hogy javítsunk a helyzetünkön a sprinten. Tudom, hogy nehéz dolgunk lesz, de talán egy kicsit előrébb tudunk jutni.”

A közvetítésben látható volt, mennyire dühösen beszélt a csapatfőnök Toto Wolff Hamiltonnal, amikor a Sky erről kérdezte a britet, nem kívánt kitérni a részletekre:

„Hogy mi volt ennek az oka? Ez maradjon csapaton belül, erről inkább nem beszélnék. Továbbra is dolgoznunk kell, a jelenlegi szituáció pedig olyan, amilyen.”