hero image
MoneyGram Haas F1 / Twitter

Hamilton a Haasnál fejezheti be a pályafutását? Steiner a hétszeres bajnokra pályázik

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2023/04/23 11:08
Günther Steiner humorosan megjegyezte, hogy Lewis Hamilton akár a Haasnál is befejezheti a pályafutását, már amennyiben Toto Wolff rendezi a hétszeres bajnok fizetését. A csapatvezető aztán arra is kitért, hogy a britnek nem sok más lehetősége maradt a váltásra.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Lewis Hamilton esetében az elmúlt években megszokhatták már a rajongók, hogy kisebb káosz alakul a szerződéshosszabbításával kapcsolatban, és mire mindkét fél aláírja az új kontraktust, számos más opció is kiértékelésre kerül.

Úgy néz ki, hogy ez a trend tovább folytatódik, hiszen a hétszeres bajnok ugyan elköteleződését fejezte ki a német gyártó mellett, egyelőre nem került aláírásra az új szerződés, ami természetesen újabb pletykáknak ágyaz meg.

Ugyan Hamiltonnak sok lehetősége nincs a váltásra, hiszen a Red Bull kijelentette, hogy nem kívánja leigazolni a brit bajnokot, míg a Ferrarinál Charles Leclerc mellett nem lenne helye, ezzel pedig – az Astont leszámítva – a versenyképes alakulat végére is értünk.

Günther Steiner ugyanakkor a maga szokásos stílusában kommentálta Hamilton helyzetét, és kijelentette, hogy a Haas kapui nyitva állnak Hamilton előtt, azonban egy feltételnek teljesülnie kell, ha a brit a Ferrari partnercsapatához kívánna menni.

„Ha Toto rendezi a fizetését, akkor igen, abszolút! Ezt most le kell írnod! Amikor Toto megkérdezi, hogy miért kellene neki rendeznie a fizetését, azt fogom mondani, hogy 'csak úgy'” – jelentette ki némileg humorosan Steiner a Metro kérdésére, majd komolyabban folytatta.

„Szerintem maradni fog (a Mercedesnél)” – folytatta a Haas csapatfőnöke. „Ő a Mercedes embere. Milyen más lehetőségei lennének? Az összes többi csapatnak nagyon erős versenyzőik vannak. Max a Red Bullnál van, Fernando az Aston Martinnál, Charles Leclerc pedig a Ferrarinál.”