hero image

Hamilton a Q1-es kiesés után: „Nem tudom, Russell milyen beállításokat használt...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/03/26 07:59
Lewis Hamilton szempontjából katasztrofálisan alakult a dzsiddai F1-es kvalifikáció, ugyanis már a Q1-ben kiesett, és a 16. helyen végzett a tavalyi világbajnoki második, miközben csapattársa a harmadik sorból rajtolhat.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Hatalmas meglepetésre már a Q1-ben búcsúzott Lewis Hamilton a dzsiddai időmérő edzésen, ahol a 16. pozícióban zárt a 37 éves Mercedes-pilóta, míg a csapattársa, George Russell a 6. helyen zárt.

Hamilton az időmérő utáni nyilatkozatában elmondta, a bokszutcai rajt is benne van a pakliban, hogy változtathassanak az autóján.

„Nem ez lesz minden idők legnehezebb versenye, inkább azt mondanám, hogy közepes, de valószínűleg nem lesz túl jó. Talán a bokszutcából fogok rajtolni, hogy változtassunk a kocsin, és hogy ne olyan legyen vezetni, mint most az időmérőn.”

A brit azt még pontosan nem tudja megmondani, mi lehet a gond a W13-asával, de az au hátuljára panaszkodott, majd hozzátette, a futamon bármi megtörténhet.

„Az egyértelmű, hogy valami nem stimmel. Egyelőre nem tudom megmondani, hol lehet a gond, de egyáltalán nem működött a kocsi hátulja. Azt sem tudom, hogy George milyen beállításokat használt.”

„A harmadik szabadedzésen még jól éreztem magam, aztán eszközöltünk néhány változtatást, azóta pedig nem működik az autó hátulja” – magyarázta a hétszeres világbajnok pilóta.

„A versenyen aztán bármi megtörténhet, de szeretnék bocsánatot kérni a csapattól. Mindenki nagyon keményen dolgozik, és ha nem tudod szállítani az eredményt, az lesújtó érzés.”