hero image
DPPI

Hamilton: A szezon végéig aláírjuk a szerződést

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/07/07 10:01
Lewis Hamilton nagyon szereti a Brit Nagydíjat, az FIA silverstone-i sajtótájékoztatóján pedig felidézte első találkozását a pályával, emellett arról is biztosított mindenkit, hogy jövőre is a Mercedes kötelékében folytatja.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

"Örülök, hogy újra Silverstone-ban lehetek, itt van a szezon legjobb versenye. Emlékszem, amikor először jártam itt, sok évvel ezelőtt volt, amikor még gokartoztam, de az a verseny nem alakult túl jól számomra, ugyanis balesetet szenvedtem."

"Aztán itt szerepeltem a Formula Renault-ban, és 13-14 éves koromban jártam először a Brit Nagydíjon. Akkor már a McLarennel dolgoztam együtt, a hétvégét a csapat boxában töltöttem, és arról álmodoztam, hogy egyszer én is beülök egy Forma-1-es autó volánja mögé."

"Ezért nagyon jól emlékszem a közönség reakciójára a silverstone-i lelátón 2007-ben, a McLarennél töltött debütáló szezonom idején. Valószínűleg ez volt az egyetlen alkalom, amikor hallottam a tömeg üvöltését, mert az elfedte a versenymotorok üvöltését."

"Remélem, hogy a szurkolók lelkes támogatása ezen a hétvégén is segít nekünk a javulásban, bár nehéz megmondani, hogy mennyit, de a csapat morálját mindenképpen emeli."

"Ha már az előttünk álló hétvégéről beszélünk, az autónk új első szárnyat kap, és remélem, hogy ezzel újabb lépést tehetünk a jó irányba. Nem lehet azt mondani, hogy ez valami nagyon jelentős újdonság lenne, de inkább fokozatosan, lépésről lépésre haladunk előre, és reméljük, hogy részben vissza tudjuk majd nyerni a lemaradást az élen állókkal szemben."

"Az ausztriai hétvége nem nevezhető sikeresnek, de ez a tapasztalat lehetővé teszi, hogy a csapat sokat tanuljon, a következtetéseket levonva pedig azon leszünk, hogy Silverstone-ban jobb eredményeket mutassunk fel."

A hétszeres világbajnok a Mercedesszel folytatott tárgyalásairól is ejtett néhány szót.

"A szerződés aláírására még a szezon vége előtt sor kerül, továbbra is 100%-ig bízom ebben a csapatban, bár a visszatérésünk arra a szintre, ahol lenni szeretnénk, kicsit tovább tartott."

"Természetesen nem könnyű felzárkózni, de hiszem, hogy végül visszatérünk az élmezőnyhöz, csak továbbra is keményen kell dolgoznunk, amit most is teszünk."

"Jelenleg egy új első szárny fog megjelenni az autónkon, ami mellett új elemek készülnek a következő néhány futamra is. A héten komoly megbeszéléseket folytattam az aerodinamikai és futómű-korszerűsítési részlegek vezetőivel, és már a jövő évi autóról is tárgyaltunk", mondta.