hero image

Hamilton autóját átvizsgálták a szaúdi pontszerzése után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/07 07:59
A Szaúd-arábiai Nagydíj után véletlenszerűen Lewis Hamilton autóját vizsgálta át átfogóan az FIA, és mindent rendben találtak a hétszeres világbajnok W13-asán.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az FIA minden nagydíj után véletlenszerűen kiválaszt egy kocsit a top 10-ben végzők közül, Bahreinben Carlos Sainz kocsiját vizsgálták át, Szaúd-Arábiában pedig a 10. helyen végző Lewis Hamilton járt így.

A sport szabályozó szerve a közleményében tudatta, hogy mindent rendben találtak a 44-es rajtszámú autón, tehát nem sértett szabályt a német istálló a szaúdi versenyhétvégén, amelyen Russell révén egy ötödik helyezést is szereztek.

A hétvégén pedig Ausztráliában próbálhat meg javítani a Mercedes, viszont egybehangzó sajtóértesülések szerint egyelőre nem vetik be az eredetileg Melbourne-re szánt új hátsó szárnyat.

Így csak később debütálhat a szárny, talán a negyedik versenyen Imolában, vagy az ötödik nagydíjon Miamiban. Jelenleg a brackley-i gárda a konstruktőrök között a második helyen áll, az erősorrendben viszont a Red Bull és a Ferrari is előttük áll pillanatnyilag.