hero image

Hamilton az F1 utáni életről: én nem akarok negatív exversenyző lenni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/08/12 08:00
A hétszeres Forma–1-es világbajnok, Lewis Hamilton némi betekintést adott abba, hogy mihez szeretne kezdeni, miután végleg lezárta pályafutását a száguldó cirkuszban.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A Mercedes versenyzője jelenleg 16. szezonját futja az F1-ben, 37 éves, és ezzel a második legidősebb a jelenlegi mezőnyben Fernando Alonso után, aki nemrég töltötte be a 41-et. Mivel a királykategóriában nem nagyon szokás, hogy 40 felett is versenyeznek, így vélhetően Hamiltont sem fogjuk már túl sokáig látni.

Amikor a britet a visszavonulása utáni terveiről kérdezték, Hamilton kijelentette, hogy továbbra is követni fogja majd az F1 eseményeit, és hogy ő semmiképp sem szeretne „negatív” exversenyzővé válni.

„Mindig részese leszek ennek a sportágnak, mindig nézni fogom” – erősítette meg Hamilton egy interjúban, melyet korábbi csapattársával, Heikki Kovalainennel készített a ViaPlayen.

„Én mindig olyan akarok lenni, aki pozitívan áll hozzá a pilótákhoz, legyenek jók vagy rosszak, mert tudod, mennyire nehéz elkezdeni, hogy egyes napokon mekkora szívás tud lenni, és hogy az emberek milyen negatívak olykor veled. Én viszont sosem akarok ilyenné válni, mert ezt már tapasztalhattuk korábban.”

Ezzel vélhetően arra utalt Hamilton, hogy az idei szezonban több visszavonult F1-es pilóta, köztük a legendás Jackie Stewart is olykor némi kritikával illette őt, és azt mondta, szerinte érdemes lenne neki is befejeznie, mert már nem lesz esélye nyerni.

Hamiltonnak azonban nem tetszett ez a hozzáállás, és válaszként arról beszélt, hogy kissé unja, hogy olyanok beszélnek az F1-ről és formálnak véleményt, akik már évtizedek óta nem is versenyeznek.

Amiatt viszont nem aggódik, hogy az F1 után nem lesz mit csinálnia, hiszen számos projektben érdekelt a Mercedes versenyzője, és több üzleti vállalkozása is van. A divatiparban is szerepet vállal, miközben erősen érdeklődik a zene iránt, és emellett segített jótékonysági alapítványokat is létrehozni.

Most már van saját vegán étterme, Extreme E csapata, illetve nemrég az is kiderült, hogy tagja annak a befektetői csoportnak, amely a Denver Broncos NFL-csapatot kívánja megvásárolni.

„Szerintem igyekeztem minél jobban kihasználni a rendelkezésemre álló időt. Rengeteg Zoom-megbeszélést tartok emberekkel több különböző műfajból, hogy bővítsem tudásom – sok kérdést is teszek fel.”

„A legutóbbi például egy olyan szakemberrel volt, akinek napelemekkel foglalkozó cége van a Szilícium-völgyben. Tudni szerettem volna, hogyan fogott hozzá, mik a céljai, miközben rájöttem, hogy rengeteg csodálatos ember van, akik jó szándékkal rendelkeznek, és tényleg próbálnak javítani az emberek életén, valamint megmenteni a bolygót.”

„Én is számos különböző projekten dolgozom. Van egy nagy csapatom is, melyet az utóbbi öt év során építettem fel, és ők segítenek nekem megvalósítani azokat a projekteket, melyek kapcsán nagyon szenvedélyes és elkötelezett vagyok.”

„Szerintem sokan mondják, hogy ők vállalkozók, és úgy vélem, én magam is az vagyok, mert számos dolgot tartok a tűzben. Később szerintem még inkább rá tudok majd fókuszálni ezekre” – fogalmazott a hétszeres világbajnok.