hero image

Hamilton: az, hogy Max a tizedik helyről nyert, mindent elárul a Red Bullról

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/08/02 08:23
A Forma-1-ben ősidők óta vita tárgyát képezi, mennyit számít egy adott autó és mennyit a pilóta teljesítménye a jó eredmény elérése érdekében. Lewis Hamilton szerint Verstappen nem feltétlenül kvalitásai miatt nyerte meg a Magyar Nagydíjat...
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Hiába küzdött az időmérő edzésen motorproblémákkal és rajtolhatott csupán a tizedik rajtkockából Max Verstappen a Magyar Nagydíjon, sikerült megnyernie a futamot és hatalmas lépést tett a címvédés felé.

A holland ráadásul egészen sima sikert aratott, tíz másodperccel előzte meg végül a második Lewis Hamiltont. „A tény, hogy Max a tizedik helyről indult, megpördült, mégis tíz másodpercet vert ránk, mindent elmond a Red Bull autójáról“ - nyilatkozta a Mercedes brit pilótája.

A Mercedes versenyzői zsinórban két alkalommal szereztek dupla dobogós helyezést, a Ferrari gyengélkedése pedig azt jelenti, hogy George Russell 20, Lewis Hamilton 32 pontra van jelenleg az összetett második helyétől.

„Remélem, sikerül ledolgoznunk ezt a hátrányt, ezért dolgozunk. Azt hiszem, ezen a hétvégén is volt lehetőségünk a győzelemre, láttátok George-ot a pole-ban. Ha mindketten előlről rajtolhattunk volna, kicsit jobban együtt tudtunk volna dolgozni“ - vélekedett Hamilton.

„Ha ezt a tempót tovább tudjuk vinni a szezon második felére, akkor biztosan elkezdhetünk harcolni a győzelmekért. Ez volt az első alkalom, hogy képesek voltunk csatázni a Ferrarival, ami óriási dolog számunka. A Red Bullok azért még mindig előttünk járnak“ - ismerte el a hétszeres világbajnok.