hero image
Twitter/Mercedes

Hamilton bevallotta, hogy a Mercedes „aggódva” várja, mire képes az idei autójuk

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/02/16 13:59
A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elmondta a szerdai bemutatót követően, hogy a csapat kissé „aggódva” várja, miként fog majd működni a W14-es, amikor először pályára küldik azt.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A csillagosok idei célja egyértelműen az, hogy a nehézkes 2022-es szezon után most ismét régi formájukat mutassák. Ennek fényében elég sok átalakításon esett át az új autójuk, de az alapvető koncepción nem változtattak, tehát meghagyták a nagyon keskeny oldaldobozokat.

Miközben a mezőny legnagyobb része a Red Bull útjára lépett 2023-ra, a Mercedes továbbra is kitart az egyedi kialakítás mellett, mert érzésük szerint nem az okozta a vesztüket a tavalyi idényben.

Hamilton ennek kapcsán elmondta, hogy miközben teljesen megbízik a csapatában, némi nyugtalanság azért mégis megfigyelhető náluk. „Ez az év legizgalmasabb része. Múlt héten a gyárban voltam, és láttam, ahogy az utascella köré felépül az egész autó a sok apró darabból, és minden annyira precízen illeszkedik.”

„Egyszerűen elképedve állsz azelőtt, hogy mennyire csodálatosak a tervezők, a mérnökök, hogy milyen sok energiát fektetnek a motortér kialakításába annak érdekében, hogy minden a helyére kerüljön és tökéletesen passzoljon egymáshoz.”

A Mercedes egyik legkomolyabb gondját a delfinezés és a pattogás jelentette 2022-ben, amely még a szezon végefelé is okozott számukra kisebb problémákat, ezért Hamilton is epekedve várja, hogy lássa, vajon sikerült-e végleg megszabadulniuk tőle.

„Mindannyian aggódva várjuk, hogy végre kimenjünk a pályára és lássuk, hogyan viselkedik. Illetve azt is jó lesz majd látni, ki hol áll a mezőnyben. A múltkor kissé megőrültem, amikor belegondoltam, hogy nyolcmilliárd ember él a bolygón, és csak 20-an vagyunk, akik ezt csinálhatják, ennél a csapatnál pedig csak mi ketten versenyzünk. Elképesztően szerencsések vagyunk. Ez most a legizgalmasabb szakasza az évnek, főleg a tavalyi nehézségek miatt.”