hero image

Hamilton, Bottas és Perez is motorcsere miatt kerülhet a mezőny végére Monzában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/09/09 08:22
Lewis Hamilton a rajtrács végéről indul a monzai versenyen. A Mercedes pilótája a negyedik motorját kérheti ki, ezért rajtbüntetést kaphat. Erről az Auto und Motor Sport számolt be.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Spában Hamilton összeütközött Fernando Alonsóval, és egy nagyot repült a levegőben. A motor nem élte túl az ütközést, így a brit most kénytelen egy új, plusz motorral bővíteni a motorparkját, ez azonban büntetést is jelent a hétszeres világbajnok számára.

A monzai motorcsere a pályának köszönhető. A „sebesség templomában" a csapatok általában kisebb szárnyat választanak a nagy sebesség és a leszorítóerő miatt, így csökkentve a DRS és a szélárnyék hatását. Az elrendezés és a nagy sebesség azonban lehetőséget ad az előzésre. A közelgő szingapúri és japán futamokra előre tekintve, ahol az előzés sokkal nehezebb, logikus döntés, hogy az új motort már Monzában kikérik.

Hamilton mellett korábbi csapattársa, Valtteri Bottas is rajtbüntetést kap. Ő a Holland Nagydíjon esett ki, és szintén motorcserére szorul, ugyanis a Ferrari-motor megadta magát. A másik lehetséges jelölt a Red Bull pilótája, Sergio Perez lehet.

Míg csapattársa, Max Verstappen Spában a negyedik motorját is megkapta, addig Perez még mindig a három motort használja, és kimerítette az összes engedélyezett cseréjét, Perez pedig Monzát választaná Szingapúr vagy Japán helyett. A Red Bull Racing magas végsebességével Monzában könnyebb lesz a mezőny elejére kerülni, mint a következő futamokon.