hero image

Hamilton egy újabb „bajnoki címet szeretne nyerni”, nem pedig Vettelt követni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/08/09 08:06
Miközben Sebastian Vettel bejelentette, hogy a szezon végén abbahagyja a Forma–1-es versenyzést, Lewis Hamilton elmondta, hogy ő továbbra sem foglalkozik hasonló témával, hiszen van még befejezetlen ügye a sportágban.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Mind Vettel, mind Hamilton 2007-ben mutatkozott be a királykategóriában, és ugyan a német két évvel fiatalabb, mint kollégája, ő most mégis úgy döntött, hogy inkább szeretne több időt tölteni a családjával, és más dolgok jelentik már számára a prioritást.

Hamilton eközben már a mezőny második legidősebb tagjának számít Fernando Alonso után, de egy nála fiatalabb pilóta visszavonulása nem jelenti azt, hogy most ő is hirtelen elgondolkozott volna ugyanezen.

„Ez egy emlékeztető arra, hogy most már karrierem azon pontján járok, hogy azok a versenyzők, akikkel együtt érkeztem és versenyeztem, lassan elkezdik abbahagyni. Nemsokára talán Fernando sem lesz már itt, és akkor én leszek a legidősebb” – nyilatkozta Hamilton.

Mivel a Mercedes idén nagyon nehézkesen kezdte meg az évet, számtalanszor előkerült, hogy a hétszeres bajnok esetleg hátat fordíthat a szériának, mivel már nem lát esélyt egy újabb bajnoki címre.

Idén pedig még nincs futamgyőzelme sem, de ő úgy fogalmazott, hogy „nem igazán gondol” a visszavonulásra jelen körülmények között, és minden erejével a nyolcadik bajnoki sikerre koncentrál, melyről tavaly éppenhogy lemaradt.

„Továbbra is csak azon gondolkozom, hogy miként lehetne javítani az autón. Mik azok a lépések, melyekkel ismét győzelemre vezethetem ezt a csapatot. Milyen úton lehet megnyerni az újabb bajnoki címet?”

Hamilton végezetül egyértelművé tette, hogy még mindig van benzin a tankjában, a mercedeses szerződése pedig csak 2023 végén jár le.

„Még mindig ugyanazokért a dolgokért harcolok, és még mindig sok maradt bennem. Az is elég valószínű, hogy ha egyszer megállok, akkor is fog bennem maradni. Nem hiszem, hogy addig mennék, hogy már teljesen kiégek és nem maradt semmim.”