hero image

Hamilton el sem hiszi, hogy ennyire ingadozó a Mercedes teljesítménye

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2022/07/30 08:06
Kifejezetten rossz napot zártak az Ezüst Nyilak a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésein, miután mindkét autójuk nagyjából egy másodperccel bizonyult lassabbnak az FP2-t megnyerő Charles Leclerc-énél.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Azt persze a brackley-i alakulatnál is sejtették, hogy a Hungaroring karakterisztikája kevésbé fekszik majd nekik, de ekkora visszaesésre ők sem számítottak, bárt azt Andrew Shovlin, a csapat pálya menti mérnöki részlegének vezetője elárulta, olyan dolgokkal kísérleteztek, amelyek nem váltak be.

Lewis Hamilton azonban úgy gondolja, a szombati időmérőn is nagyjából egy másodperc lesz a lemaradásuk az élmenőkkel szemben, ugyanis a W13-as teljesítménye pályáról pályára ingadozik.

„Küzdelmes volt vezetni az autót pénteken. Őrület, hogy ennyire ingadozó a konstrukció teljesítménye, ezért a szombati kvalifikáció előtt dolgozni fogunk a beállításokon, hogy megpróbáljuk működésre bírni“ - fogalmazott a riportereknek a hétszeres világbajnok a második szabadedzés után.

„Nem sok minden változott a Francia Nagydíj óta, még mindig ugyanaz a versenyző vagyok, de valamiért ezen a pályán az autó nem működik olyan jól. Az FP2 végén nem sok esélyem volt versenyszimulációt futni, mert megsérült a padlólemezem és sok leszorítóerőt veszítettem“ - magyarázta Hamilton.