hero image

Hamilton el sem hiszi, hogy ennyire ingadozó a Mercedes teljesítménye

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/07/30 08:06
Kifejezetten rossz napot zártak az Ezüst Nyilak a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésein, miután mindkét autójuk nagyjából egy másodperccel bizonyult lassabbnak az FP2-t megnyerő Charles Leclerc-énél.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Azt persze a brackley-i alakulatnál is sejtették, hogy a Hungaroring karakterisztikája kevésbé fekszik majd nekik, de ekkora visszaesésre ők sem számítottak, bárt azt Andrew Shovlin, a csapat pálya menti mérnöki részlegének vezetője elárulta, olyan dolgokkal kísérleteztek, amelyek nem váltak be.

Lewis Hamilton azonban úgy gondolja, a szombati időmérőn is nagyjából egy másodperc lesz a lemaradásuk az élmenőkkel szemben, ugyanis a W13-as teljesítménye pályáról pályára ingadozik.

„Küzdelmes volt vezetni az autót pénteken. Őrület, hogy ennyire ingadozó a konstrukció teljesítménye, ezért a szombati kvalifikáció előtt dolgozni fogunk a beállításokon, hogy megpróbáljuk működésre bírni“ - fogalmazott a riportereknek a hétszeres világbajnok a második szabadedzés után.

„Nem sok minden változott a Francia Nagydíj óta, még mindig ugyanaz a versenyző vagyok, de valamiért ezen a pályán az autó nem működik olyan jól. Az FP2 végén nem sok esélyem volt versenyszimulációt futni, mert megsérült a padlólemezem és sok leszorítóerőt veszítettem“ - magyarázta Hamilton.