hero image

Hamilton elismerte, szokott blöffölni „Bono, a gumiknak annyi” üzenettel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/20 08:07
Egy vidám interjúban mesélt arról a Mercedes pilótája, Lewis Hamilton, hogy néha blöffölnie kell a csapatrádióban, hiszen a többi istálló is figyeli, mit mond, és próbálják kitalálni, mikor jöhet ki a bokszba.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Gyakran halljuk a versenyeken, ahogy Lewis Hamilton a versenymérnökének, Peter Bonningtonnak panaszkodik: „Bono, my tyres are gone”, azaz „Bono, a gumiknak annyi” – ez pedig nem mindig hangzik őszintén a hétszeres világbajnoktól.

Hamilton pedig a Mercedes szponzorának, a Crowdstrike-nak a videójában ismerte el, hogy valóban szokott ezzel blöffölni, és egy kis betekintést is engedett a kulisszák mögé arról, hogy mikor szokták behívni kerékcserére.

„A legrosszabb az egészben, hogy néha a saját csapatodnak blöffölsz, szóval óvatosnak kell lenni. Korábban volt pár alkalom, amikor jól működött a blöff, de nagyon szűk a határvonal, ugyanis a többi csapat is hallgatja, hogy mit mondunk a rádióban.”

„Minden istálló hallgatja a többieket, mindenki figyeli, hogy ki mikor jöhet ki a bokszba. Nem tudom, tudják-e a nézők, de az utolsó utáni pillanatban hívnak be kiállásra, az utolsó előtti vagy az utolsó kanyarban.”

„Ez pedig elég időt biztosít a csapatnak, hogy kifussanak a gumikkal, de nem eleget ahhoz, hogy a többi csapat reagáljon. Vannak ilyen apró dolgok, amik csak még izgalmasabbá teszik ezt az egészet” – fogalmazott Hamilton.