hero image

Hamilton elmondta, mikorra vár győzelmet a Mercedestől

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/03 08:07
Lewis Hamiltonnak 2022-ben még nincsen futamgyőzelme, és egyelőre nem is tűnik úgy, hogy túlságosan közel lenne hozzá, bár Barcelonában már jobb formát mutatott a Mercedes. A brit most megnevezte, mikorra vár sikereket a csapattól.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A hétszeres világbajnok eddig minden Forma–1-ben töltött szezonjában tudott legalább egy versenyt nyerni, és nyilván nem szeretné, hogy megszakadjon ez a sorozata. A W13-as viszont egyelőre nem akar a kezére játszani, hiszen számos probléma van vele, melyek egy részére még mindig nem találták meg a megoldást.

A Spanyol Nagydíj ugyan adott némi reményt, hogy talán nincsenek olyan messze a sikerek, de aztán Monacóban ismét csak a középmezőny legjobbjaival tudtak küzdeni, és esélyük sem volt megnyerni a futamot.

Az idei Brit Nagydíjig azonban már egy hónapnál is kevesebb van hátra, Hamilton pedig mindenképpen szeretné gyarapítani az ott szerzett sikereinek számát. Hogy ez összejöhet-e neki, az erősen kérdéses, hiszen 2022-ben eddig mindössze egyszer, a szezonnyitón tudott felállni a dobogóra.

„Remélem, hogy Silverstone-ig már olyan lesz autó, mint szeretnénk, mert jó lenne a többiekkel harcolni a futamgyőzelemért. Én minden nap ezért dolgozom, hogy hazai terepen harcolhassunk, és a lehető legjobban megizzaszthassunk mindenkit.”

Hamilton továbbra is reménykedik, hogy a Mercedes előbb-utóbb megadja neki azt az autót, amellyel igazán versenyképes lehet, miközben most Bakun és Kanadán van a hangsúly. Emellett pedig szeretné csökkenteni a lemaradását George Russell-lel szemben is, aki már 34 ponttal van előtte a pontversenyben.

„Tudom, hogy a gyárban mindenki olyan keményen dolgozik, amennyire csak tud, hogy előrelépjünk az autóval, és nem kételkedem abban, hogy ez be is fog következni.”