hero image

Hamilton elmondta, mit gondol első nyeretlen F1-es szezonjáról

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/11/21 16:00
Lewis Hamilton végül egy kieséssel zárta le a 2022-es idényét, miután a Mercedes autója idén először hibásodott meg műszaki fronton, ezzel együtt pedig az is eldőlt, hogy F1-es karrierje során ez lett az első év, melyben nem tudott legalább egy futamgyőzelmet aratni.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Miután Brazíliában George Russellnek sikerült megszereznie a Mercedes első idei sikerét, így Hamiltonnak már csak a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj maradt arra, hogy valahogyan bebiztosítson legalább egy győzelmet ebben a nehézkes szezonban.

Ugyan a brit az első körökben még biztató tempót mutatott, de idővel elkezdett visszaesni, a rádióban többször is panaszkodott arra, hogy valami nincs rendben az autójával, végül pedig néhány körrel a leintés előtt fel is kellett adnia a viadalt.

Mindez pedig talán keretbe is foglalja a Mercedes idényét, amely igazi erőpróba volt a csillagosok számára, hiszen számos problémával szembesültek az esztendő során, és ugyan az utóbbi pár hétvégén már majdnem régi önmagukat idézték, a legutolsó futam talán mégis kicsit visszarántotta őket a földre.

Hamilton azonban mindezek ellenére elmondta, hogy ő valójában mindig is bízott abban, hogy szerezhet egy futamgyőzelmet 2022-ben. „Egészen a legutolsó pillanatig hittem, hogy talán van lehetőségem. Szerintem fontos tartani a reményt és dolgozni tovább. Mindent beleadtunk, de ez az utolsó verseny lényegében összefoglalta az évünket. Örülök, hogy vége.”

Persze a 15 éve tartó sorozatát szívesen vitte volna tovább Hamilton, aki azonban így is pozitívan nyilatkozott arról, amit a csapat 2022 folyamán el tudott érni. „Természetesen remek lett volna nyerni. Egy győzelem viszont mégsem elég, nem igaz? Idén igazából már az első ötödik helyünk is győzelemnek érződött, ahogyan az első negyedik helyünk is.”

„Amikor először álltunk dobogóra, az is győzelemnek érződött, és úgy véljük, így is sikerült elérnünk valamit, szóval igyekszem ezekre a pillanatokra visszaemlékezni.”