hero image

Hamilton elmondta, nyerhetett volna-e Brazíliában, ha nem ütközik Verstappennel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/12/06 20:29
Lewis Hamilton visszaemlékezett a Brazil Nagydíjon felmerülő „elszalasztott lehetőségre”, aminek következtében végül nem ő, hanem mercedeses márkatársa, George Russell tudta behúzni a csapat egyetlen idei sikerét.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A hétszeres bajnoknak az idei volt az első nyeretlen idénye a Forma–1-ben, és erről elsősorban a Mercedes autója tehet, amely az év egésze során közel sem volt olyan versenyképes, mint a két nagy riválisé.

Ettől függetlenül azért a szezon utolsó harmadában Hamilton néhány alkalommal így sem volt messze a sikertől. Sao Paulóban például a Mercedes a sprintet követően kibérelte magának az első sort, így remek helyzetből vághattak neki a vasárnapi küzdelemnek.

Mögöttük azonban ott volt Max Verstappen, aki természetesen nem akarta hagyni nekik a győzelmet, ezért az 1-es kanyarban bepróbálkozott a második helyen haladó Hamilton mellett a külső íven, de a páros a Senna S-ben végül összeért.

Miközben a hollandnak többnyire az első szárnya bánta a csörtét, addig Hamilton autója csak kisebb mértékben sérült, és ő rögtön folytatni is tudta, bár sok pozíciót veszített. Visszagondolva az esetre, a brit úgy véli, enélkül egyszerűen több esélye lett volna a győzelemért harcolni.

„Egyértelműen igen” – válaszolta Hamilton a Channel 4 azon kérdésre, hogy futamának lényegében vége volt-e, amikor ütközött Verstappennel. „Úgy vélem, sokkal több lehetőségünk lett volna a két kiállásos stratégián belül, nyomást tudtam volna helyezni rá [Russellre], és jót csatázhattunk volna.”

„Általában nem olyan könnyű előzni azon a pályán, így elég komoly időkülönbség kell a másik autóhoz képest. Végig nagyon közel voltunk egymáshoz. Igazából folyamatosan csak egy-két tized van közöttünk. Örültem volna, ha csak nyomhattam, nyomhattam és nyomhattam volna, ami a csövön kifér, várva, hogy kínálkozik egy lehetőség.”

Hamilton felfedte azt is, hogy ő és Russell eltérően döntöttek az autó beállításai terén, így a kör különböző pontjain voltak meg az erősségeik és gyengeségeik. „Más szárnybeállításokkal mentünk. Én az egyenesben voltam gyorsabb, ő pedig a középső szektorban, de végül úgy alakult minden, ahogy.”