hero image
Lewis Hamilton / Twitter

Hamilton: Én találtam ki a „Hammertime-ot”!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2023/01/09 13:44
Lewis Hamilton hét világbajnoki címet szerzett eddigi pályafutása során, a sikereihez pedig nagyban hozzájárult az a Peter Bonnington, akivel számos felejthetetlen rádiós beszélgetést lebonyolított az elmúlt évek során.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton gyakran hangoztatja, hogy a sikereit nem ő egymaga érte el, hiszen mögötte áll az egész Mercedes, és gyakran kifejezi a háláját a gyárban dolgozóknak.

Hamilton mellett mindig ott állt a versenymérnöke is, Peter Bonnington, akivel a versenyek során kommunikál. Mint ismert, a brit gyakran panaszkodik az erős gumikopásra, és ilyenkor rádión vár segítséget a csapattól, ami meglehetősen érdekes üzenetváltásokat szokott eredményezni. Ugyanakkor a Mercedes-pilóta elárulta, végtelen hálás a mindig türelmes „Bonónak”.

„Hihetetlenül hálás vagyok Bonónak. Csodálatos utazáson vehettem részt vele. Azt hiszem, miénk az egyik leghosszabb, ha nem a leghosszabb versenyző-mérnök partnerség, ami valaha is létezett (a Forma-1-ben)” – jelentette ki Hamilton a RacingNews365.com-nak.

„Hatalmas mértékben hozzájárult a sikereimhez” – folytatta Hamilton, aki azt is elárulta, hogy az a bizonyos „Hammertime”, ami azt jelenti, hogy úgy kell nyomnia a gázt, ahogy csak bírja, nem csak egy menő kifejezés, és annak idején ő maga találta ki.

„Azt hiszem, én találtam ki a Hammertime-ot” – mondta Hamilton. „Volt egy pont, amikor azt mondta, hogy 'Most kell nyomni', én pedig frusztrált voltam, mert azt mondtam, hogy 'Haver, én már nyomom!'”

„Aztán azt mondtam: 'Ha azt akarod jelezni, hogy most van itt az ideje, hogy mindent beleadjak, amim van, csak mondd, hogy itt az ideje a Hammertime-nak'.