hero image
dppi

Hamilton és Leclerc kizárása után az F1-es bajnokság állása

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/10/23 14:21
Lewis Hamiltonnak különösen sokba került a kizárás, de Charles Leclerc sem lehet túlzottan boldog most. Az Amerikai Nagydíj papírforma szerint alakult, köszönhetően Verstappen győzelmének. A Red Bull holland világbajnoka adott némi előnyt a riválisoknak, majd szép lassan felzárkózott, és bevitte az ütést.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Nem lehet vele bírni, és nem okozott számára nagy kihívást megnyerni a versenyt Austinban. Ezzel már 466 pontos, nagyon közel került ahhoz, hogy elérje az 500 pontot, ami újabb mérföldkő lenne.

Pérez noha a második helyen áll, kissé kellemetlen a helyzete, mert eddig mindössze 240 pontot gyűjtött. Egyes pletykák szerint még vissza is vonulhat, de annyi bizonyos, Verstappen később új csapattársat kaphat.

Hamilton maradt a harmadik helyen, még úgy is, hogy kizárták az Amerikai Nagydíjról. Ezzel egy második pozíciót vettek el tőle, aminek Alonso örülhet mögötte, bár így sincs sok esélye arra, hogy megelőzze őt.

A kétszeres spanyol világbajnok 183 pontos, akit Sainz követ 171 egységgel. Norris viszont már beékelte magát a két Ferrari közé, és ha így folytatja tovább, Hamiltonra is veszélyes lehet, de Alonsóra biztosan.

A 159 pontos Norris mögött Leclercet találjuk 151 ponttal, közvetlen Russell és Piastri előtt. 143 pontos brit és a 83 pontos ausztrál is igyekszik előrébb keveredni, míg Gasly éppen hogy csak befért a TOP-10-be.