hero image

Hamilton frusztrált: „Ha jó kört megyek, akkor is 1,2 másodperces a hátrányom!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen közelről Leclerc csattanása a Ferrarival a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

Motorsport.hu
2022/04/08 08:08
A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton egyáltalán nem elégedett a W13-as kocsival a melbourne-i pályán, ugyanis úgy érzi, hiába változtatnak a beállításokon, nem javul a helyzetük, ráadásul messze vannak az élmezőny tempójától.
Ajánlott Videós összefoglaló a Kínai Nagydíj őrült sprint időmérőjéről

Nem indult jól a Mercedes hétvégéje Ausztráliában, az első szabadedzésen Hamilton hetedik, Russell tizenkettedik lett, az FP2-re pedig nem javult a helyzetük: Russell a 11., Hamilton a 13. lett, a pilóták pedig nem érzik magukat komfortosan az autóban.

A második szabadedzés után Hamilton is csalódottan nyilatkozott, azt mondta, nem sokat tudnak tenni, a tempójuk pedig messze elmarad az élmenőktől: az FP1-en 1,2, az FP2-n pedig 1,5 másodperc volt Hamilton hátránya az első helyezettől.

„Nem sokat tudunk tenni. Ez van, csak annyit tehetek, hogy vezetem az autót. Elég frusztráló a helyzet, ugyanis próbálom nyomni, próbálok felzárkózni, de még ha jó kört is megyek, akkor 1,2 másodperc a hátrányom, ez pedig így nehéz.”

A hétszeres világbajnok azt is elmondta, a beállításokon való módosítások sem oldják meg a gondjaikat, és eddig csak romlott a Mercedes helyzete az első szabadedzéshez viszonyítva:

„Jelenleg bármin is változtatunk, nem változik semmi az autón, ez is megnehezíti a dolgunkat. Nagyon optimistán ültem be a kocsiba, aztán változtattunk a beállításokon, mégsem javult a helyzetünk.”

„Utána a második szabadedzésre is változtattunk, de az első szabadedzésünk jobban sikerült, a második pedig keményebben alakult számunkra. Elég trükkös az autónk” – idézte Hamiltont a RaceFans.