hero image

Hamilton: Ha az FIA megállít, hát legyen, van tartalékpilótánk!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/05/06 08:25
Lewis Hamilton egyáltalán nem tervezi eltávolítani az ékszereit az F1-es kocsiba való beülés előtt, ennek kapcsán elmondta, már megkereste az FIA elnökét, Mohammed ben Szulajemet, mert a sport szövetségese szeretne lenni – egy nyilatkozatot is aláírna, ha szükséges.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Az FIA nemrégiben felhívta a figyelmet egy, már korábban is érvénybe lévő szabályra: a pilóták nem viselhetnek ékszereket az autójukban, a Miamira vonatkozó jegyzetekben pedig hozzátették, milyen kockázatosak lehetnek az ékszerek tűz vagy egy súlyos baleset esetén.

A Mercedes pilótája, Lewis Hamilton erre válaszul 3 karórával a karján és több nyaklánccal a nyakán érkezett meg a Miami Nagydíj sajtótájékoztatójára, és azt mondta, nem akar változtatni, és már 16 éve visel fülbevalót és orrkarikát a kocsiban:

„Ennél nem is tudtam volna több ékszert felvenni! Úgy gondolom, sportként nagyon nagy lépéseket tettünk meg, ez viszont egy apró dolog. Én 16 éve vagyok a sportban, és mindig is viseltem ékszereket. A kocsiban csak a fülbevalóm van rajtam, illetve az orrkarikám, amit nem is tudok kivenni.”

„Feleslegesnek tűnik erről vitázni, szóval megpróbálok beszélni és együttműködni Mohammed ben Szulajemmel, és azért vagyok itt, hogy a sport, Mohammed és az F1 szövetségese legyek.”

„Ha megállítanak, hát legyen. Van egy tartalékpilótánk, aki készen áll a versenyhétvégére. A városban egyébként is rengeteg dolgot lehet csinálni, szóval bármi is lesz, jó lesz” – lengette be Hamilton.

A Mercedes csapatával ezúttal a Formula E-világbajnok Nyck de Vries utazott el tartalékként, de Hamilton nyilatkozata ellenére is valószínűtlen, hogy kihagyná a versenyt a hétszeres világbajnok, aki így folytatta:

„Ha kell, hajlandó vagyok aláírni egy lemondó nyilatkozatot, hogy levegyem róluk a felelősséget. Ez az egész az egyéniségről szól. Megpróbáltam beszélni Mohameddel péntek reggel, de biztosan nagyon elfoglalt volt.”

„Küldtem neki egy üzenetet, hogy megnyugtassam, a szövetségesük akarok lenni, nem akarok harcolni velük. Az nagy hülyeség lenne. Még nem kaptam választ, de megpróbálok beszélni vele még a verseny előtt” – magyarázta Hamilton.