hero image

Hamilton határozott válasza: „Mégis miért gondolnék erre?”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/02/24 08:09
A Mercedes versenyzőjével, Lewis Hamiltonnal még azt megelőzően készítettek interjút, hogy pályára ment volna Barcelonában a W13-mal. A brit versenyző meg van győződve arról, hogy bármilyen problémába is ütköznek, meg tudják oldani.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Szerda reggel kezdődött a téli tesztek első felvonása: Barcelonában most három napot tesztelhet a mezőny, március 10. és 12. között pedig Bahreinben következik majd a „főpróba”, így összesen hat nap áll a csapatok rendelkezésére, hogy a versenypályán is kipróbálják járgányaikat.

A hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal még azt megelőzően készíthettek interjút a média képviselői, hogy Barcelonában pályára ment volna a W13-assal, hiszen a délelőtt az újdonsült csapattársé, George Russellé volt.

A 37 éves pilóta arról nyilatkozott, hogy izgatottan érkezett meg a pályára ma reggel, és már látta, hogy mennyire különböző megoldásokkal álltak elő az istállók az új szabályváltoztatásoknak megfelelve.

„Különleges érzés volt ma reggel megérkezni a pályára, és látni a bokszban a különböző autókat. Nagyon izgatottunk vagyunk, hogy kiderítsük, mi hol állunk a kocsinkkal. Természetesen ez minden évben izgalmas, most viszont minden kocsi teljesen új.”

„És látni, hogy minden csapat különböző megoldásokkal állt elő az oldaldobozok, az első szárnyak vagy a padlólemez terén, hogy csak néhány dolgot említsek. Fogalmam sincs, hogy mi hol állunk. Remélem, az új autók beváltják a reményeket, és a sport jobb show-val fog szolgálni.”

Amikor arról kérdezték Hamiltont, hogy aggódik-e amiatt, hogy talán a Mercedes nem lesz képes futamgyőzelmekre a szezon elején, mert mások jobban betalálnak, egyértelműen válaszolt:

„Mégis miért gondolnék erre? Az utóbbi nyolc konstruktőri bajnokságot mi nyertük! A csapatunk nem követ el hibákat. És nem számít, milyen szintről indulunk, és hogy hol leszünk, minden problémát meg tudunk oldani.”

A 44-es rajtszámú versenyzőnek azt a kérdést is feltették, hogy mit szeretne látni a 2022-es idényben, erre válaszul a versenyirányításról beszélt – mint ismert, az FIA átalakította a struktúrát, illetve távozott Michael Masi a versenyigazgatói posztról.

„Egy olyan versenyirányítást, amely elfogulatlan és minden versenyző irányába egyformán fair, valamint a teljes szezonban konzisztens döntéseket” – mondta Hamilton.