Lewis Hamilton és Fernando Alonso múltja a Forma-1-ben sok részben kapcsolódik egymáshoz, és nemcsak amiatt, mert csapattársak voltak.

Már soha nem tudjuk meg, mit történik, ha Alonso nem szerződik el a McLaren-Mercedestől egy év után. Kétszeres világbajnokként érkezett meg, ráadásul egy újonc mellett versenyezhetett, nem volt miért izgulnia. Végül másképpen alakultak a dolgok, mert egyrészt Hamilton sokkal jobb volt a vártnál, másrészt Ron Dennis nem tudta kézben tartani a dolgokat.

Végül ez több mint sokba került, mert könnyedén világbajnokok lehettek volna, ha kezelik a helyzetet, és eldöntik, ki mögé állnak be. Semmi gond nem lett volna azzal, ha érthető módon Alonso a kivételezett kétszeres bajnokként, majd a következő évben Hamilton több lehetőséget kap, miután maga mögött hagyta az első szezonját.

Ennek az egésznek a legnagyobb nyertese Kimi Räikkönen lett, és azóta sem nyert egyéni címet a Ferrari. Ennek szép lassan 20 éve, és még mindig nem látni, hogy a Ferrari igen komoly favorit lenne, bár Alonsóval kétszer, Massával és Vettellel egyszer biztosan világbajnokok lehettek volna, de a szerencse nem állt melléjük.

Most pedig az a helyzet, hogy Hamiltonnak aláírt szerződése van a Ferrarival, akik akár Alonsót is választhatták volna. Szintén érdekes csavar lett volna a spanyol veterán visszatérése, aki aligha mondott volna erre nemet. A Mercedesnél viszont új otthonra lelhet, a háttérben talán már erről is mennek a tárgyalások.

A Japán Nagydíjra hangolván pedig nézzünk meg egy felvételt Hamiltonról és Alonsóról a 130R kanyarban. A brit rekorder nem volt szívbajos, parádés módon tette be a Mercedest az Aston Martin mellé, és ezzel igencsak felhívta magára a figyelmet, amire a spanyolnak sem volt válasza, nem tudott mit tenni.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL