hero image

„Hamilton hülyeségekkel van elfoglalva, ahelyett hogy a versenyzésre koncentrálna!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2022/05/13 15:38
Erős kritikát fogalmazott meg Lewis Hamiltonnal szemben a WTCR-pilóta Tom Coronel, aki szerint negatív spirálba került a hétszeres világbajnok, ráadásul hülyeségekkel foglalkozik a versenyzés helyett.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

A jelek szerint egyáltalán nem zökkenőmentes Lewis Hamilton és a Mercedes csapatának a kapcsolata – míg az utóbbi években a folyamatos győzelmekhez szoktak hozzá, addig jelenleg messze vannak ettől.

Így gondolja ezt a WTCR-ben versenyző holland pilóta, Tom Coronel is, aki szerint míg Russell folyamatosan „orrba vágja” őt, addig Hamilton nincs jó hangulatban és kifogásokat keres.

„Nincs jó hangulatban a Mercedes és Hamilton. Versenyzőként egy kellemes környezetben jól kifejezheted magad, kreatív tudsz lenni, ami tovább pozitív folyamatokat indít be. Viszont egyértelmű, hogy Hamilton és a Mercedes esetében most nem ez a helyzet.”

„Úgy látom, hogy Hamilton kifogásokat keres, miközben a csapattársa, Russell folyamatosan orrba vágja őt. Ez pedig egy negatív spirált indít be, ahogy azt láthatjuk is Hamiltonnál, ezért keres kifogásokat.”

Coronel a hétvégi csapatrádiózást is felhozta példaként, amikor Hamilton kikérte magának, hogy ne őt kérdezzék a stratégiáról, mert ő nem lát annyi információt, mint az istálló – a holland szerint a pilótáknak is gondolkodniuk kell.

„Russell azért mer kockáztatni, mert jól érzi magát, sőt ő teremti meg a lehetőségeket. Ezt láttuk korábban Michael Schumachernél is, aki valóságosan együtt gondolkodott a csapatával.”

„Most viszont Hamilton próbálja átnyújtani a labdát a csapatnak, miközben pilótaként neked is gondolkodnod kell. Most túlságosan el van foglalva a piercingjeivel, az ékszereivel és a többi hülyeséggel, ahelyett hogy a versenyzésre összpontosítana” – idézte Coronelt a Motorsport.com holland kiadása.