Lewis Hamilton úgy érzi, hogy a Q3-ban futott első mért köre igazán nagyszerűre sikeredett, azonban második nekifutásra csupán egy átlagos időt sikerült elérni. A brit szerint a felvezető körön múlt a dolog.

Lewis Hamilton ismét alulmaradt a csapattársával szemben az időmérő edzésen, így idén már három alkalommal fordult elő vele, hogy George Russell előrébb kvalifikálta magát a rajtrácson, mint ő. Ez a 3-0 a fiatalabb brit javára pedig egyelőre nem néz ki jól a hétszeres bajnoknak.

Egy ideig mégis úgy tűnt, hogy Hamiltonnak végre összeállhatnak a dolgok a Mercedesnél, hiszen a Q3 első időmérős körén még Verstappent is megelőzte, aminek köszönhetően rövid ideig az 1. helyen állt.

„Őszintén szólva, ez egy nagyszerű körnek tűnt” – összegezte a tapasztalatait Hamilton az időmérő edzés után. „És nagyon-nagyon szürreális volt, hogy egy másodperc erejéig az élre álltunk. Aztán nyilván láttam, hogy Max befejezi a körét, szóval elvesztettem a dolgot.”

„Az utolsó kör sajnos nem volt túl jó” – folytatta a hétszeres bajnok. „Rengeteg teljesítményt hagytam ott a körben, legalábbis abban az értelemben, hogy nem tudtam igazán működésre bírni a gumikat.”

„Szóval a második kör egy kicsit átlagos volt, de így is sikerült feljuttatnom a csapatot (a képzeletbeli dobogóra), holnap pedig jobb leszek.”

Hamilton elsősorban annak tudja be a gyengébb második időmérős körét, hogy a felvezető körön beragadt Nico Hülkenberg autója mögét, ami miatt jelentősen visszaesett az abroncsok hőmérséklete.

„Ez határozottan egy kicsit zavaros volt, és határozottan nem volt optimális módja annak, hogy elkezdjük a körünket. Normális esetben meg kell próbálnod tartani a tempót az utolsó szektorban, de sok minden történt, így nem volt olyan jó, mint az előző kör eleje.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL