hero image

Hamilton: „Jól látható, hogy nem blöffölünk”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/19 08:22
Lewis Hamilton nem lehet túl boldog két szabadedzés után. A Mercedes versenyzője számára vélhetően beigazolódott, amit már eddig is sejteni lehetett: a W13-as egyelőre nem olyan versenyképes, mint azt a csapat szeretné.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A bahreini teszt során óriásit villantott a Mercedes a szinte oldalszekrények nélküli megoldásával, de hiába a forradalminak mondható kialakítás, az autó egyelőre nem tűnik annyira gyorsnak, mint a közvetlen riválisoké, ráadásul a mezőnyben az egyik legrosszabbul érinti őket a delfinezés.

Sokan azonban úgy gondolták előzetesen, hogy a címvédő gárda csupán altat, és ennél jóval többre képesek, mostanra azonban már kezd beigazolódni, hogy valóban gondjaik vannak. A hétszeres bajnokuk, Hamilton is egyértelművé tette, hogy nincs itt szó semmilyen takargatásról, egyelőre ennyit tudnak.

„Ahogy látják, eléggé messze vagyunk. Nem blöffölünk, mint ahogyan azt az emberek gondolták. Ez van egyelőre, de olyan keményen dolgozunk, amennyire csak lehet” – idézte Hamilton szavait a Sky Sports.

Szerinte ráadásul nem is arról van szó, hogy hirtelen majd rátalálnak a biztos megoldásra, így könnyen lehet, hogy a hétvége hátralévő része sem lesz könnyű. „Nem igazán tudunk mit tenni, ilyen az autónk. Megpróbálhatunk javítani a beállításokon, de nem azok jelentik a problémát.”

A mercedeses ennek fényében nem is számít arra, hogy igazán beleszólhatnának a győzelem sorsába Bahreinben, mivel szerinte a Red Bull a favorit, és a Ferrari is jobb náluk, így maximum a harmadik leggyorsabb autó lehet az övék.

„Nem fogunk itt harcba szállni a sikerért. A Red Bullok sokkal vannak előttünk. Olyan nyolc-kilenc tizeddel. A Ferrari pedig olyan fél másodperccel vagy hat tizeddel előz meg minket, szóval azokkal csatázunk, akik mögöttük vannak.”

Hogy pontosan melyek ezek az istállók, azt továbbra is nehéz megmondani. Az Alfa Romeo, az Alpine és a Haas is meglepően erősnek tűnt eddig, de nem szabad leírni a McLarent sem, így a Mercedesnek mindenképpen fel van adva a lecke, hogy megtalálja a megoldásokat autója problémáira.