hero image

Hamilton két futamra szóló „felmentést” kapott az FIA-tól

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/05/07 08:12
Az Autosport információi szerint Lewis Hamilton két futamra szóló felmentést kapott az FIA-tól az ékszerekre vonatkozó szabályok alól, mivel két olyan ékszere is van, amit nem tud könnyen eltávolítani.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az FIA nemrégiben újra felhívta a figyelmet az egyik, már régóta hatályban lévő szabályára, mely szerint a pilóták biztonsági okokból nem viselhetnek ékszereket a Forma-1-es autóban, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel pedig ellenezte a dolgot.

Hamilton azt is hozzátette, hogy bár az F1 szövetségese kíván lenni, Miamiban van a tartalékversenyzőjük, ha át kellene vennie valakinek a helyét, az Autosport információi szerint viszont időközben rendeződött a dolog.

A megbízható médium ugyanis arról írt, hogy információik szerint Hamilton a sajtótájékoztató után találkozott az FIA orvosi bizottságának tisztviselőjével, hogy átbeszéljék az ügyet, aki elmagyarázta neki, hogy a szabálynak semmi köze a szabad véleménynyilvánítás eltiprásához, csak és kizárólag biztonsági szempontból fontos.

A cikk szerint Hamilton elfogadta a dolgot, és a miami futamra minden ékszert el fog távolítani, amit csak tud, emellett pedig Monacóig felmentést kapott azokra a testékszerekre, amelyeket magától nem tud eltávolítani.