hero image

Hamilton két futamra szóló „felmentést” kapott az FIA-tól

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/05/07 08:12
Az Autosport információi szerint Lewis Hamilton két futamra szóló felmentést kapott az FIA-tól az ékszerekre vonatkozó szabályok alól, mivel két olyan ékszere is van, amit nem tud könnyen eltávolítani.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Az FIA nemrégiben újra felhívta a figyelmet az egyik, már régóta hatályban lévő szabályára, mely szerint a pilóták biztonsági okokból nem viselhetnek ékszereket a Forma-1-es autóban, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel pedig ellenezte a dolgot.

Hamilton azt is hozzátette, hogy bár az F1 szövetségese kíván lenni, Miamiban van a tartalékversenyzőjük, ha át kellene vennie valakinek a helyét, az Autosport információi szerint viszont időközben rendeződött a dolog.

A megbízható médium ugyanis arról írt, hogy információik szerint Hamilton a sajtótájékoztató után találkozott az FIA orvosi bizottságának tisztviselőjével, hogy átbeszéljék az ügyet, aki elmagyarázta neki, hogy a szabálynak semmi köze a szabad véleménynyilvánítás eltiprásához, csak és kizárólag biztonsági szempontból fontos.

A cikk szerint Hamilton elfogadta a dolgot, és a miami futamra minden ékszert el fog távolítani, amit csak tud, emellett pedig Monacóig felmentést kapott azokra a testékszerekre, amelyeket magától nem tud eltávolítani.