hero image

Hamilton lecsúszott a világ tíz legjobban fizetett sportolójának listájáról

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/05/15 08:13
Lewis Hamilton már nincs a 2022-es év tíz legjobban fizetett sportolója között. A brit a 2021-es nyolcadik hely után idén lecsúszott a Forbes listájáról.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Hamilton keresetét 2021-ben 82 millió dollárra becsülte a Forbes, amivel a nyolcadik helyen állt a világ legjobban fizetett sportolói között. 2017-ben még a tizedik helyen állt. A brit elég sok pénzt keres a Mercedesnél idén is, és több szponzori szerződéssel is jól fizetik.

Összjövedelme a Forbes szerint az elmúlt hónapokban csökkent, ugyanis ahhoz, hogy az első tízbe kerüljön a hétszeres világbajnok, legalább 80,9 millió dollárt kellene keresnie. Idén azonban Hamilton hiányzik a listáról.

A listát idén a labdarúgó Lionel Messi vezeti. Az ő jövedelme 130 millió dollárra emelkedett. Lebron James, Cristiano Ronaldo, Roger Federer és Tom Brady is szerepel az első tízben. A listát a 2021. május 1. és 2022. május 1. közötti jövedelmek alapján állították össze.

Tavaly a Forbes is összeállította a tíz legjobban kereső Forma-1-es pilóta listáját. Hamilton hét világbajnoki címével a háta mögött nem volt meglepetés, hogy a lista élén ő végzett. Max Verstappen 2021-ben a második helyen állt.