hero image

Hamilton lecsúszott a világ tíz legjobban fizetett sportolójának listájáról

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/15 08:13
Lewis Hamilton már nincs a 2022-es év tíz legjobban fizetett sportolója között. A brit a 2021-es nyolcadik hely után idén lecsúszott a Forbes listájáról.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Hamilton keresetét 2021-ben 82 millió dollárra becsülte a Forbes, amivel a nyolcadik helyen állt a világ legjobban fizetett sportolói között. 2017-ben még a tizedik helyen állt. A brit elég sok pénzt keres a Mercedesnél idén is, és több szponzori szerződéssel is jól fizetik.

Összjövedelme a Forbes szerint az elmúlt hónapokban csökkent, ugyanis ahhoz, hogy az első tízbe kerüljön a hétszeres világbajnok, legalább 80,9 millió dollárt kellene keresnie. Idén azonban Hamilton hiányzik a listáról.

A listát idén a labdarúgó Lionel Messi vezeti. Az ő jövedelme 130 millió dollárra emelkedett. Lebron James, Cristiano Ronaldo, Roger Federer és Tom Brady is szerepel az első tízben. A listát a 2021. május 1. és 2022. május 1. közötti jövedelmek alapján állították össze.

Tavaly a Forbes is összeállította a tíz legjobban kereső Forma-1-es pilóta listáját. Hamilton hét világbajnoki címével a háta mögött nem volt meglepetés, hogy a lista élén ő végzett. Max Verstappen 2021-ben a második helyen állt.