A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton reméli, egykori csapata, a McLaren hamarosan újra visszatér az élmezőnybe.

Idén van tíz éve a Mercedes kötelékeiben Lewis Hamilton, ahová a McLarentől érkezett. Egykori csapatával 2007-ben mutatkozott be a Forma-1-ben és azonnal majdnem megszerezte első bajnoki címét, amit végül 2008-ban, egy késhegyre menő küzdelemben meg is tett. A McLaren és Hamilton neve egybeforrt az utánpótlás-kategóriáktól, így nem csoda, hogy ma is meleg szívvel emlékezik rájuk.

Bár a Mercedesnél teljesen szintet lépett – ezt mutatja ott szerzett hat világbajnoki címe – egy új interjúban Hamilton kifejezte, mennyire szeretné ismét ott látni a műszaki részlegét nemrég felforgató egykori csapatát az élmezőnyben.

„Nem lehet a Mercedest összehasonlítani a McLarennel. Az elmúlt 10 évben nyolc bajnoki címet nyertünk, a McLaren pedig régi otthonom. Emiatt mindig megnézem, hol állnak éppen és remélem, ismét az a csapat lesz belőlük, akiket a fiatalkoromban ismertem és előtte, remélem, akármilyen átszervezésen gondolkoznak, jól sül majd el.”

A jelenre koncentrálva, Hamilton most arra koncentrál, hogyan tudja a Mercedest visszaállítani arra a pályára, amin nyolc konstruktőri bajnokságot nyertek meg sorozatban: „Ma is bajnokcsapat vagyunk, tele vagyunk fantasztikus emberekkel, akik végigkísértek minket ezen az úton, szóval ez alapján kell meghatározni magunkat. Mindenkinek ki kell értékelnie a hozzáállását és azt, min javíthat.”

„Egy ember sincs a csapatban, aki úgy érzi, mindent tökéletesen csinált és mindenki javítani igyekszik a hibáin, megtanuljuk, hogyan tudunk együtt fejlődni, javítani a kommunikáción és hogy hogyan dolgozzuk fel a dolgokat. Ez kulcsfontosságú számomra, mert ha egy csapat, a saját szokásaihoz ragaszkodó ember lennénk, benne ragadnánk ebben a versenyképtelenségben.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL