Az FIA kivételt tett Lewis Hamiltonnal azon szabályok alól, hogy a pilóták nem viselhetnek ékszert Forma-1-es autóikban.

A sportág irányító testülete lazított azon szabály betartatásán, miszerint a tűzveszély miatt a versenyzők nem viselhetnek ékszereket autóikban. Ez a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont érzékenyen érintette, mivel neki sok ilyenje van és nagy részüket nem lehet pár perc alatt eltávolítani.

Az első szabadedzés előtt az FIA közölte, Hamilton csapata nem nyújtotta be azt az önvizsgálati lapot, amin kijelentik, hogy a versenyzőn nincs ilyen ékszer, azonban a szövetség orvosi delegáltja értesítette a versenybírókat arról, hogy a brit kivételt képez amiatt, hogy az érintett ékszert – egy orrpiercinget – bonyolult eljárás eltávolítani.

„A versenybírók konzultáltak az FIA orvosi delegáltjával, aki megnézte az orvosi jelentést, megvizsgálta a versenyzőt és kiadta véleményét, ez alapján pedig az ékszer folyamatos eltávolításával járó esetleges sérülésveszély miatt úgy döntöttünk, nem szükséges tennünk semmit.”

Hamilton tavaly elmagyarázta, miért bonyolult eltávolítani a piercinget: „Olyan, mintha odahegesztették volna, hogy ne lazuljon ki. Adtak nekem pár futamnyi ideig egy kivételes engedélyt, hogy találjak egy megoldást, utána egy ideig úgy hordtam, hogy kivettem és újra beraktam, de ettől csak elfertőződött.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL