hero image

Hamilton megmagyarázta, miről szólt a félreérthető rádióüzenete

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/04/10 08:14
Lewis Hamilton az Ausztrál Nagydíj után elmondta, hogy a kocsi túlmelegedése miatt panaszkodott a rádión, és ezért sem tudta támadni a csapattársát a harmadik helyezésért.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Lewis Hamilton az időmérőn a csapattárs George Russell előtt végzett, majd a futamon is előtte haladt, azonban a fiatal brit szempontjából tökéletesen jött a biztonsági autó érkezése, így Hamilton és Perez elé került, előbbit pedig maga mögött is tudta tartani.

Ezzel Russell a harmadik, Hamilton a negyedik helyen ért célba, a futam folyamán pedig a hétszeres világbajnok rádióján hallani lehetett azt az üzenetet, hogy „srácok, nagyon nehéz helyzetbe hoztatok”.

Ezt a nagydíj során úgy is lehetett értelmezni, hogy Hamilton a csapatát kritizálja, amiért Russell szerencsésebb volt, de Hamilton később egyértelművé tette, hogy nem erről van szó, hanem a túlmelegedés hátráltatta:

„Alapvetően azért nem tudtam a harmadik pozícióért harcolni, mert túlmelegedett az autóm. Ezért vissza kellett vennem” – idézte a Motorsport.com Hamilton nyilatkozatát. 

Ezzel együtt a 37 éves pilóta azt mondta, remek eredménynek tartja a csapatként elért harmadik és negyedik helyezést, hiszen meglehetősen nagy hátrányuk volt a hétvége elején:

„Ez egy csodálatos eredmény a csapat szempontjából. Őszintén mondom, nagyon pozitív az eredmény. Azt hiszem, pénteken 1,2 másodperces hátrányunk volt, ami nem nézett ki túl jól.”

„Aztán a srácok egyik napról a másikra kiváló munkát végeztek, a harmadik helyre tudtunk kvalifikálni, aztán pedig a rajtom is jól sikerült, így feljöttem a harmadik helyre. Fantasztikus érzés volt a dobogóért harcolni, de nyilvánvalóan nem tudtuk tartani a Red Bullok tempóját.” 

„De eközben nem fejlődött eleget a kocsink az első három verseny alatt. Azt gondolom, pontok szempontjából sikerült a maximumot kihozni a helyzetünkből. Az én oldalamról pedig azt tudom mondani, hogy a szaúdi versenyen cserben hagytam a csapatot, most viszont jó érzés ennyi pontot szerezni” – zárta.