hero image

Hamilton: „Mintha egy szellem lett volna az autóban”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/12/23 13:59
Lewis Hamilton nemrég a Mercedes 2022-es, hullámvasútszerű fejlesztési útjáról beszélt, és elmondta, hogy sokszor egyszerűen nem értették a csapatnál, miért úgy viselkedik a W13-as, ahogy.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A Mercedes idén nem tudta folytatni elképesztő sikersorozatát, hiszen be kellett érniük mindössze egyetlen győzelemmel a szezon folyamán, melyet George Russellnek sikerült elérni az utolsó előtti futamon.

Hamilton az idény során is sokat beszélt a megtett útjukról, valamint arról, milyen nehézségekkel néztek szembe, és most, hogy már vége a szezonnak, ismét reflektált a tapasztalatokra és a tanultakra.

„Igazából egy olyan autóval kezdtünk, amilyet nem szerettünk volna, és egy olyan autóval zártunk, amilyet nem szerettünk volna.” A hétszeres bajnok a csapatával készített interjúban arról is beszélt, hogy a problémák ellenére voltak kis reménysugarak 2022-ben.

„Az első nagy lépést Barcelona jelentette. Az volt az első jele annak, hogy több potenciál rejlik még az autóban. Ez azonban csak részben volt igaz. Azon a pályán jól ment, de az azt követő hétvégék igazán nehezek voltak.”

„Olyan, mintha egy szellem lett volna az autóban, amely folyamatosan visszatért. Aztán jött Franciaország, ami ismét egy újabb lépésnek érződött, mert akkor szereztük az első dupla dobogót a szezonban. Később pedig jött Austin, ahol a hozott fejlesztések jól működtek.”

Hamilton természetesen igyekszik a jó dolgokat magával vinni a folytatásra, és úgy érzi, „felemelő” volt a mostani év. „Lenyűgöző volt, az biztos. Mindig is tudtam, hogy meg tudjuk csinálni. Sosem kételkedtem abban, hogy eljutunk idáig, de sok próbálgatás és még több kudarc volt idén.”

„Voltak olyan alkalmak, amikor fejlesztéseket hoztunk, de nem működtek, amikor új dolgokkal próbálkoztunk, de azok sem váltak be. Én magam is annyi dolgot megpróbáltam, de az ilyenekből lehet tanulni és fejlődni. Ez az idény erről szólt.”

„A kudarcról, az egók elhagyásáról, a kapcsolatok és a kommunikáció megerősítéséről. Ebből a szempontból tehát igazán felemelő volt” – zárta gondolatát a brit versenyző, aki ettől függetlenül nyilván abban reménykedik, hogy jövőre már nem kell keresztülmenniük hasonló időszakokon.