hero image
dppi

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2023/11/28 16:20
Sokan panaszkodnak Lewis Hamiltonra amiatt, hogy elhagyta a pályát a rajtnál az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjon, hiába rajtolt jól.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Hamilton fényévekre volt attól, hogy idén megszerezze a nyolcadik világbajnoki címét, nem mint pár évvel korábban, amikor már a kezei között érezhette a győzelmet Verstappen viszont gondoskodott róla, hogy elmaradjon az ünneplés, így az egy több mint nehéz este lehetett a brit rekordernek.

Azóta senki nem tudta legyőzni Verstappent, és idén úgy lett háromszoros világbajnok, hogy szinte az összes futamot behúzta. A Red Bull csak úgy szárnyal alatta, addig a Mercedesnek nem jöttek össze a dolgok.

Hamiltonnak emiatt egyetlen célja maradt, a dobogó, amit a végén behúzott. Pérezre is veszélyes lehetett volna, mert a mexikói nagyon gyengén teljesített minden idők egyik legjobb F1-es autójával.

A Mercedes világbajnoka 234 ponttal fejezte be az évet, közvetlen Alonso és Leclerc előtt. Mögötte több mint szoros volt a befutó, minimális különbségek, alig pár pontok döntöttek a legjobb helyekről.

A rajtja sem volt rossz Hamiltonnak, bár négy kerékkel elhagyta a pályát, amit sokan nehezményeznek a kommentek között. Egy biztos, ezzel most nem igazán veszített, gyorsan előzött is párat.