Lewis Hamilton ott előzött, ahol csak kevesen tennék be így a gépet, ráadásul Fernando Alonso ellen abszolválta a manővert.

Az elmúlt hétvégén a Japán Nagydíjon matematikai szinten is eldőlt a konstruktőri cím sorsa, a Red Bull megint az élen fejezheti be a bajnokságot. Ugyanez vár Verstappennre, de akárcsak a Red Bull esetében, ezen a területen sem voltak kérdések hónapok óta.

Már az idény legeleje óta tudni lehetett, hogy Verstappen lesz a bajnok, csak az volt a kérdés, melyik helyszínen ünnepelhet. Akár úgy is kijöhetett volna a lépés, hogy Suzukában, viszont a szingapúri teljesítményt elrontotta a bulit.

Mögötte a csata szoros lehet, a dobogós helyekért, pláne, ha Pérez továbbra is bukdácsol. Félő, hogy Verstappen jövőre is megállíthatatlan lesz, de azt jó látni, hogy a McLaren, a Mercedes, a Ferrari és az Aston Martin egymásra talált.

Ennél többet most nem is kívánhatnánk, és szintén jó hír, hogy Hamilton hosszabbított a Mercedesszel. Jókedvű volt a hétszeres világbajnok, és egy igen merész előzést is bemutatott vasárnap a versenyen.

Komoly tempóval érkezett meg szélárnyékban Alonso mögé a legendás 130R névre keresztelt kanyarban, majd azzal a lendülettel el is ment az Aston Martin mellett. Ennek még biztosan lesz később folytatása az egykori csapattársak között.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL