hero image

Hamilton nem akar beszélni Masi esetleges visszatéréséről

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Ma 23 éve meglepte a Forma-1-et Michael Schumacher öccse

Motorsport.hu
2022/05/20 08:14
Michael Masi a hírek szerint az idei szezonban visszatérhet, mint Forma-1-es versenyigazgató. Legalábbis az FIA-elnök Mohammed Ben Szulajem nem zárta ki ennek a lehetőségét.

Vannak azonban csapatok, melyek nem örülnének Masi visszatérésének. Hamilton és a Mercedes szemében 2021 óta Masi nem éppen egy szívesen látott személy. A versenyigazgató döntései konkrétan Lewis Hamilton világbajnoki címébe került.

Max Verstappen a szezon utolsó futamának utolsó körében utolérte riválisát, és ezzel megszerezte a bajnoki címet. Ez azonban csak úgy történhetett meg, hogy az FIA döntésének következtében a Red Bull „ingyen” cserélhetett kereket a holland pilóta autóján és az utolsó körben friss abroncsokon támadhatott.

Ez természetesen óriási botrányt okozott a futam után, melynek következtében Masit eltávolították a versenyigazgatói székből és helyét a Freitas-Wittich duó vette át. Az FIA elnöke, Mohammed Ben Szulajem azonban nem zárta ki azt, hogy Masi visszatérhet. Erre kijelentésre állítólag Toto Wolff dühösen reagált, Hamilton pedig döbbenten áll a hír hallatán.

Hamiltont természetesen erről is megkérdezték a Spanyol Nagydíj sajtótájékoztatóján. A hétszeres világbajnok azonban nem akarta kommentálni a híreket. „Masi visszatérése? Hallottam ezt a történetet, de nincsenek konkrét érzéseim ezzel kapcsolatban” – mondta.

A Mercedes egyelőre kiábrándító formája ellenére a Hamilton már nagyon várja a vasárnapi futamot: „Mint mindig, most is arra számítok, hogy jól fogok szerepelni Spanyolországban. Barcelona ideális tesztpálya. Érdekes lesz látni a fejlődésünket. Szeretem a munkámat és a kihívást, még a mostani kihívásokat is. Még mindig nem a győzelmekért harcolunk, de ez még mindig egy szép kihívás."