hero image

Hamilton: nem én vagyok a csapat vezére

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/05/25 08:26
A Mercedes hétszeres világbajnok Forma-1-es pilótája, Lewis Hamilton szerint nem lehet azt mondani, hogy ő lenne a csapat vezére, mivel George Russell is hozzá hasonlóan keményen dolgozik azon, hogy visszatérjenek az élmezőnybe.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

A Mercedesnél nagyon kiegyenlített idén a csapaton belüli közdelem, és mivel egyelőre egyikük sem számít favoritnak a 2022-es Forma-1-es bajnoki címre, egyikük sem foglalkozik annyira a csapattársának teljesítményével.

Mentális hadviselés helyett Hamilton és Russell is azon dolgozik, hogy a közös visszajelzéseiknek köszönhetően minél gyorsabbá váljon a Mercedes 2022-es autója, Hamilton pedig úgy érzi, hogy ebben a munkában az ő közreműködése nem értékesebb Russellénél.

„Nem mondanám azt, hogy én vagyok a csapat vezére” – idézi a hétszeres világbajnokot a PlanetF1. „George és én ugyanolyan keményen dolgozunk, hogy mindenki mást is erre ösztönözzünk.”

„Azt nem hiszem, hogy az elmúlt időszakban olyan sok új dolgot tanultam volna, ezért a korábbi tapasztalataim bizony segítenek, de biztató azt látni, hogy mentálisan még mindig ura vagyok a helyzetnek.”

„Azt is leszögezhetem, hogy még mindig imádom a munkámat, még akkor is, ha most nem a győzelmekért harcolunk. Élvezem ezt a kihívást, ahogyan most a csapaton belül próbáljuk minél gyorsabbá tenni az autót, hogy levadászhassuk a többi csapatot.”