hero image

Hamilton: Nem kérdéses, hogy kiestem a világbajnoki harcból

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/04/24 08:27
A Mercedes-pilóta Lewis Hamilton csalódottan nyilatkozott az imolai futam után, hiszen még a pontszerzéshez sem volt igazán közel, és elismerte, legszívesebben elfelejtené ezt a hétvégét.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Lewis Hamilton a 14. helyről rajtolva a 14. pozícióban ért célba az Emilia-Romagna Nagydíjon, így nem meglepő, hogy csalódott volt a futam után a hétszeres világbajnok, akitől a verseny után a csapatfőnök Toto Wolff kért bocsánatot a „vezethetetlen” autóért.

Hamilton a futamot követően arról beszélt, hogy nem a stratégiájuk miatt alakult így a versenyük, és kijelentette, nincs esélyük a világbajnoki címre 2022-ben:

„Azt gondolom, nem jelentett volna nagy különbséget, ha hamarabb állunk ki a bokszba. Az egyértelmű, hogy legszívesebben elfelejteném ezt a hétvégét” – mondta Hamilton a Sky-nak adott interjújában.

„Az nem kérdéses, hogy kiestem a bajnoki harcból, ez egyáltalán nem kétséges. De továbbra is a lehető legkeményebben fogok dolgozni azon, hogy valahogy összerakjuk a dolgokat” – fogalmazott a hétszeres világbajnok.

A 37 éves pilóta számára az is nehézséget jelenthet, hogy Russell 4 futam után 49 egységgel a neve mellett áll, míg ő egyelőre csak 28 pontot gyűjtött – de persze messze még a szezon vége.