hero image

Hamilton nem lepődött meg azon, hogy még mindig nincs amerikai versenyző az F1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/17 08:16
Lewis Hamilton szerint a Forma-1-nek keresnie kell a következő amerikai versenyzőt, mivel a sport népszerűsége egyre nő az országban. Ez részben a Netflix Drive to Survive című sorozatának köszönhető. A brit szerint a sportnak mégis tovább kell mennie egy lépéssel.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Annak ellenére, hogy az országban egyre nagyobb az érdeklődés, még mindig nincs amerikai pilóta a Forma-1-ben. Már több mint hat éve, hogy utoljára amerikai versenyzett a sportágban. Hamilton szerint az Egyesült Államok kultúrája akadályozza egy amerikai útját a sportba.

„Nem igazán lep meg" - mondta Hamilton a Miamiban tartott sajtótájékoztatón, amikor arról kérdezték, miért nincs amerikai pilóta a rajtrácson. „Azt hiszem, ez talán inkább kulturális dolog. Tudod, itt az Államokban az NFL, az NBA, a NASCAR, az IndyCar pörög. Sajnos az amerikaiaknak furcsa időpontokban kell felkelniük ahhoz, hogy megnézhessenek egy nagydíjat” - folytatta.

A hétszeres világbajnok úgy gondolja, hogy a jó irányba haladnak ezzel kapcsolatban. Nem kevesebb, mint három futamot rendeznek majd az országban 2023-ban a Las Vegas-i Nagydíj érkezésével.

„Azt hiszem, ez az jó lépés, amit megtettünk, a figyelemfelkeltés, a Netflix-sorozat, tényleg csak bevonzotta azt a csodálatos rajongói bázist, azt a sportrajongói bázist, ami itt van az Egyesült Államokban. Biztos vagyok benne, hogy van itt valahol néhány csodálatos versenyző, hiszen annyi nagyszerű sporttehetség van. Szóval jó küldetés lenne számunkra, hogy megtaláljuk a következőt” – zárta.