hero image

Hamilton: Nem lesz egyszerű a felzárkózás a Ferrarihoz és a Red Bullhoz

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/04/12 08:28
A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton arról beszélt, hogy nagyon nehéz lesz felzárkózniuk a Ferrari és a Red Bull csapatához, viszont minden követ meg fognak mozgatni ennek érdekében.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A Mercedesnek egyelőre erősebbek az eredményei, mint amilyenekre a nyers tempójuk alapján számíthatnánk: Max Verstappen és Carlos Sainz kiesése, valamint Fernando Alonso peches időmérője után George Russell a harmadik, Lewis Hamilton a negyedik helyen futott be.

Hamilton az Ausztrál Nagydíj utáni sajtótájékoztatón először arról beszélt, hogy örül, hogy a maximumot hozzák ki a lehetőségeikből, viszont azt is hozzátette, hogy nagyon nehéz lesz felzárkózniuk a Ferrarihoz és a Red Bullhoz.

„Szeretek optimista lenni, még 20 verseny hátra van a szezonból. Ha reálisan nézzük a dolgot, ebben a sportban a topcsapatok nagyon hasonló sebességgel fejlesztenek. Nem tudjuk, hogy ez az új autók esetében is így lesz-e.”

„Nagyon remélem, hogy hamarosan ismét részesei lehetünk a harcnak. De valószínűleg ha megteszünk egy lépést, akkor a Ferrari és a Red Bull is lép egy hasonlót, szóval nem lesz egyszerű a felzárkózás. Jelenleg nagy a különbség köztünk, de hosszú még a szezon.”

A hétszeres világbajnok arra is kitért, hogy minden követ meg akarnak mozgatni, és minden területen van hova fejlődniük, amiért ő is a lehető legtöbbet akar tenni:

„Rengeteget kell dolgoznunk, rengeteg beszélgetést kell lefolytatnunk, én pedig nagyon sokat fogok utazni. Világos lépéseket kell megtennünk, ebben pedig mindenkinek a támogatására szükségünk van.”

„Hamarosan Malajziába utazok a Petronashoz, és próbálunk Zoomon is minél többet beszélni a szponzorainkkal és a főnökeinkkel. Minden követ meg akarunk mozgatni, és továbbra is éhesek vagyunk a sikerre.”

„Minden egyes területet megvizsgálunk, és én is sokat beszélek a szélcsatornában és az aerodinamikai részlegen dolgozó srácokkal is. Minden fronton van még hova fejlődnünk, ezzel az egész csapat tisztában van, és bátorításra is szükség van, hiszen magasan kell tartani a csapat morálját” – mondta Hamilton.