hero image

Hamilton nem tudja, hogy mire lehet képes a Mercedes

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Amikor Ricciardónak még nagyon ment az F1-ben

FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/05/27 08:16
Lewis Hamilton egyelőre óvatos az idei elvárásokkal kapcsolatban, ugyanis a gyors javulás ellenére még nem jelenti ki, hogy idén felérnek a Ferrarira és a Red Bullra.

A Mercedes kiválóan teljesített a Spanyol Nagydíjon. Míg a német istállónak nehézkes volt a szezonkezdet, Barcelonában felvették a megfelelő tempót. Lewis Hamilton azonban nehezen tudja megmondani, hogy ez mit jelent a következő hónapokra nézve.

Hamilton a spanyolországi verseny elején összeütközött Kevin Magnussennel, ami miatt kénytelen volt hátulról folytatni a versenyt. Ezt követően mégis sikerült az ötödik helyre feljönnie, és ezzel tíz fontos pontot szereznie csapatának. A hétszeres világbajnok idén először érezhette a minimális siker ízét is.

Hamilton nem tudja, mi történt volna, ha nem történik meg a dánnal való ütközés. „Fogalmam sincs. Minden ha és de, de jó volt a tempónk. Nem számítottunk rá. Reméltük, hogy közel leszünk a Ferrarikhoz, de azt hiszem, Charles tempója mindenki előtt volt" - tájékoztatta a Sky Sportsot.

A következő futamokon a Mercedes reméli, hogy tovább tudja fejleszteni az autót, és közelebb kerülhet a Red Bull Racinghez és a Ferrarihoz. Hamilton egyelőre minden lehetőséget nyitva tart. „Még túl korai lenne bármit is mondani. Tudjuk, hogy van potenciál az autóban. Egy teljesen más pálya, remélem, hogy nem lesz felfelé és lefelé” – állítja.

A Mercedes következő lehetősége Monacóban érkezik, ugyanis ezen a hétvégén már a hercegségben jár a Forma-1 mezőnye, ahol a hétszeres világbajnok a jelenlegi mezőnyből a legtöbbször győzedelmeskedett, szám szerint háromszor. Így ez egy tökéletes lehetőség, hogy visszavágjon George Russellnek.