hero image

Hamilton okozta-e Alonso rossz döntéseinek sorozatát? – teszi fel a kérdést a korábbi McLaren-pilóta

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/06 08:17
A McLarennél két szezonon keresztül Lewis Hamilton csapattársa volt Heikki Kovalainen, aki szerint Fernando Alonsót nagyon meglepte Hamilton tempója, és ez lehetett a kiváltó oka a rossz döntések sorozatának.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Fernando Alonso meglehetősen fiatalon szerezte meg az első F1-es világbajnoki címét, 2006-ban, 25 évesen pedig már kétszeres bajnoknak mondhatta magát a Renault csapatával, ezt követően a McLarenhez igazolt.

És bár a wokingi alakulatnál is közel volt a bajnoki címhez, a 2007-es szezon folyamán megromlott a viszonya a csapatfőnök Ron Dennisszel és a csapattárs Lewis Hamiltonnal is, ezért a Renault-hoz távozott.

Ezt követően még a Ferrarival volt esélye a világbajnoki címre, de pillanatnyilag úgy néz ki, többször már nem lesz bajnok a spanyol, aki 40 évesen is jól teljesít a Forma-1-ben. Heikki Kovalainen Alonso kapcsán azt mondta a talkSPORT-nak, hogy szerinte Hamilton válthatta ki a spanyol rossz döntéseinek sorozatát:

„Onnantól kezdve, hogy Alonso világbajnoki címeket szerzett a Renault-val, mindig rosszul döntött. Én pedig néha eltűnődöm azon, hogy vajon a Hamilton tempója miatti meglepettsége okozta-e ezt” – mondta Kovalainen, majd így folytatta:

„Aztán összezördült Ron Dennisszel, majd később a csapattal is, és nem volt más választása, mint visszamenni a Renault-hoz, viszont a Renault ekkor épp lejtmenetben volt. Utána már csak próbált felzárkózni, ez viszont sohasem jött össze.”