hero image

Hamilton: Olyan a kocsink, mint egy vipera vagy egy csörgőkígyó

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2022/04/09 08:29
A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton ambivalens érzésekkel nyilatkozott az időmérőn elért ötödik helye után: az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, de úgy érzi, több is lehetett volna a körében.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Bár az edzések alapján még azt sem lehetett biztosra venni, hogy mindkét Mercedes ott lesz a Q3-ban, ehhez képest pozitív eredménnyel zárt a tavalyi konstruktőri bajnok istálló: Hamilton ötödik, Russell hatodik lett.

A kvalifikáció után Hamilton azt mondta, sikerült előrelépniük a pénteki naphoz képest, de azt is kiemelte, hogy nem tudja eléggé nyomni az autónak, mivel olyan a W13-as, mint egy vipera.

„A tegnapi naphoz vagy az utolsó versenyhez viszonyítva ez egy jó eredmény. Azt gondolom, nagyon nehéz dolgunk volt Dzsiddában, nagyon messze voltam az élmezőnytől és nem is igazán tudtam előrelépni.”

„Pénteken is nehéz helyzetben voltunk, nagyobb volt a lemaradásunk, és egész éjszaka dolgoztunk azon, hogy ezt lefaragjuk. A gyárban mindenki nagyon keményen dolgozott, hogy kitalálják, milyen beállításokra van szükség, hogy többet hozzunk ki az autónkból, ami szerintem sikerült is.”

„Úgy érzem, kicsit több is volt a kocsiból annál, mint amit kihoztam belőle, ez pedig pozitívum. Természetesen bánt, hogy nem tudtam még egy kicsit jobb kört futni, de az a gond, hogy ha nagyon nyomod az autónak, akkor elég „rosszindulatúan” reagál.”

„Olyan a kocsi, mint egy vipera vagy egy csörgőkígyó... sosem lehet tudni...” – fogalmazott Hamilton, aki ezúttal egy hellyel Russell előtt végzett a kvalifikáción.