hero image

Hamilton reagált Piquet rasszista megjegyzésére

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/06/28 08:17
Miután az F1, az FIA és a Mercedes is elítélte a háromszoros világbajnok, Nelson Piquet Lewis Hamiltonra tett rasszista megjegyzését, most maga a pilóta is cselekvésre szólította fel az embereket.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

A brazilok háromszoros bajnoka valójában még tavaly novemberben, a Max Verstappen és Hamilton között Silverstone-ban történt baleset kapcsán használt rasszista kifejezést a Mercedes pilótájára, de az ügy csak múlt héten kapott igazán szárnyra a közösségi médián keresztül.

A brit bajnok most reagált a helyzetre, és elmondta, hogy számára ez nem újdonság, mivel már sokszor tapasztalt hasonlót karrierje során. „Itt többről van szó a szavaknál. Ezeknek az elavult nézeteknek változniuk kell, és nincs helyük a sportban.”

„Egész életemben körülvettek engem ezek a hozzáállások. Sok idő állt rendelkezésre a tanuláshoz. Most eljött a tettek ideje.” Piquet szavait egyébként az F1 is élesen elítélte. „A diszkriminatív és rasszista megjegyzések semmilyen formája nem elfogadható, és nincs is helyük a társadalomban.”

„Lewis a sportunk elképesztő nagykövete, és tiszteletet érdemel. A diverzitás és a befogadás javításáért tett fáradhatatlan erőfeszítései példaként szolgálnak sokak számára, és az F1-ben mi is elkötelezettek vagyunk ezek iránt.”

A sorozat mellett az FIA és a Mercedes is hasonló közleményt tett közzé, az ügynek pedig még könnyen lehet, hogy lesz folytatása.