hero image

Hamilton reagált Piquet rasszista megjegyzésére

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/28 08:17
Miután az F1, az FIA és a Mercedes is elítélte a háromszoros világbajnok, Nelson Piquet Lewis Hamiltonra tett rasszista megjegyzését, most maga a pilóta is cselekvésre szólította fel az embereket.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A brazilok háromszoros bajnoka valójában még tavaly novemberben, a Max Verstappen és Hamilton között Silverstone-ban történt baleset kapcsán használt rasszista kifejezést a Mercedes pilótájára, de az ügy csak múlt héten kapott igazán szárnyra a közösségi médián keresztül.

A brit bajnok most reagált a helyzetre, és elmondta, hogy számára ez nem újdonság, mivel már sokszor tapasztalt hasonlót karrierje során. „Itt többről van szó a szavaknál. Ezeknek az elavult nézeteknek változniuk kell, és nincs helyük a sportban.”

„Egész életemben körülvettek engem ezek a hozzáállások. Sok idő állt rendelkezésre a tanuláshoz. Most eljött a tettek ideje.” Piquet szavait egyébként az F1 is élesen elítélte. „A diszkriminatív és rasszista megjegyzések semmilyen formája nem elfogadható, és nincs is helyük a társadalomban.”

„Lewis a sportunk elképesztő nagykövete, és tiszteletet érdemel. A diverzitás és a befogadás javításáért tett fáradhatatlan erőfeszítései példaként szolgálnak sokak számára, és az F1-ben mi is elkötelezettek vagyunk ezek iránt.”

A sorozat mellett az FIA és a Mercedes is hasonló közleményt tett közzé, az ügynek pedig még könnyen lehet, hogy lesz folytatása.