hero image

Hamilton: Rémálom volt vezetni az autót, összességében boldog vagyok

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/03/20 08:30
A Mercedes-pilóta Lewis Hamilton az ötödik helyen végzett a bahreini időmérőn, ezt követően pedig azt hangsúlyozta, hogy a napjával elégedett, de az előttük lévők egy másik ligában játszanak.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Bár sokan arra gyanakodtak, hogy a Mercedes szokás szerint csak „altat”, végül nem tudott az első két rajtsor valamelyikébe kvalifikálni a csillagos alakulat, kettejük közül Hamilton végzett előrébb, aki az ötödik lett.

A 37 éves versenyző közel 7 tizeddel maradt el Leclerc pole-t érő körétől, a negyedik helyezett Pereztől pedig 3 tizedmásodperc választotta el a britet.

„Általánosságban elégedett vagyok a mai nappal, figyelembe véve azt, hogy az utóbbi hetekben milyen küzdelmeket vívtunk, milyen problémáink voltak, és hogy rémálom volt vezetni a kocsit” – mondta Hamilton a kvalifikáció után.

„De leszegett fejjel dolgoztunk, és büszke vagyok mindenkire, amiért sikerült pozitívnak maradnunk. Az előttünk lévő srácok most egy másik ligában játszanak” – utalt Hamilton a Ferrarira és a Red Bullra.

„Tehát általánosságban elégedett vagyok azzal, ahol állunk. Nem az első sorból indulunk, de javítani fogunk a helyzetünkön és a lehető legjobbat fogjuk kihozni magunkból vasárnap.”

Hamilton csapattársa, George Russell mindössze a kilencedik helyre kvalifikálta magát – a brit egy másodperccel volt lassabb a hétszeres világbajnoknál, valamint a Q2-es idejénél.