hero image

Hamilton: Sok közös van bennünk Verstappennel, mindketten kegyetlenek vagyunk

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Ilyen közelről fotózták a fotósok Pérez hatalmas balesetét Monacóban (fotók)

FORMA-1

20 éve sem bírtak Michael Schumacherrel az ellenfelek

FORMA-1

Ma 59 éve szerezte első dobogóját az F1 nagy legendája

FORMA-1

Fotókon Matt Damon látogatása a McLarennél

Motorsport.hu
2022/03/11 08:30
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton arról nyilatkozott, hogy a pályán nincs barátság, így ott Max Verstappenhez hasonlóan ő is kegyetlen, a tavalyi silverstone-i futam utáni kommentek végigolvasásával pedig negatív spirálba kerülhetett volna.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Hatalmas harc végén szerezte meg Max Verstappen a világbajnoki címet 2021-ben, ennek folyamán pedig a Red Bull és a Mercedes nemcsak a pályán, hanem azon kívül is harcot vívott egymással.

A Mercedes-pilóta Lewis Hamilton ezzel együtt úgy gondolja, normális a kapcsolatuk Verstappennel, és bizonyos szempontból hasonlítanak is egymásra – a pályán pedig nincs barátság.

„Maxszal gyakran látjuk egymást a paddockban, és teljesen normális a helyzet. Két különálló versenyző vagyunk. Bizonyos szempontból sok közös van bennünk: egyrészt imádjuk a versenyzést, másrészt viszont kegyetlenek vagyunk. Ő is kegyetlen, és én is az vagyok” – mondta a Sky Sports F1-nak.

TOVÁBBI HÍREINK

A Ferrari is gondolt a Mercedes oldaldoboz-megoldására, de elvetette – olasz sajtó„Ilyennek kell lenned – feltételezem – az üzleti világban is, de remélhetőleg ott kicsit nagyobb mértékű az együttérzés. A pályán harcosok vagyunk, ugyanis ott nincs barátság.”

A tavalyi évben Silverstone-ban, Monzában és Szaúd-Arábiában is összeütközött egymással a két bajnokaspiráns, ennek kapcsán azt mondta Hamilton, hogy nem mindig sikerül minden úgy, ahogy szeretnék.

„Néha sikerül a dolog, néha nem. De szerintem valójában az a legfontosabb, hogy emberek vagyunk, és hogy megvan bennünk a közös tisztelet” – fogalmazott a hétszeres világbajnok versenyző.

Kis túlzással azt lehet mondani, hogy 2021-ben két részre szakadt az F1-es rajongók tábora: a Hamiltont és a Verstappent támogatók, a két tábor pedig gyakran esett neki a másiknak. Ennek kapcsán Hamilton a Brit Nagydíj utáni kommenteket hozta fel.

Mint ismert, azon a futamon Hamilton kiütötte Verstappent az első körben, amiért 10 másodperces büntetést kapott, de így is győzni tudott, ezzel 25 pontot hozott a hollandon.

„Természetesen mindig lehet sok pozitív kommentet látni, és vannak trollok is, mindenki megtapasztalja ezeket a dolgokat. Ha Silverstone után leültem volna végigolvasni a kommenteket és a rasszista megnyilvánulásokat, akkor egy negatív spirálba kerülhettem volna.”

„Egyszerűen nem hagyhatom, hogy az ingatag médium kontrollálja az életem. Óvatosnak kell lenni, mivel a média próbálja felerősíteni a drámát, eközben pedig egy narratívát is alkot a szurkolók számára.”