hero image

Hamilton: sosem vezettem még itt ilyen rossz autót

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Megroppant a nyomás alatt a Kínai Nagydíj első hazai versenyzője?

Motorsport.hu
2022/06/18 08:34
Lewis Hamilton kicsit sem volt elégedett a pénteki napjával Kanadában, miután a Mercedes tovább folytatta vele a kísérletezgetést, melynek része volt egy új padlólemez kipróbálása is. A brit viszont „katasztrófának” titulálta a helyzetet.

A címvédő istálló idén előszeretettel vállalja be, hogy péntekenként eltérő beállításokkal és alkatrészekkel küldi pályára két pilótáját, hogy minél hamarabb megoldást találhassanak a W13-as égető gondjaira.

Kanadában is ez volt a helyzet, Hamilton szerint azonban hiába minden, mert az autó egyszerűen semmitől sem akar javulni. „Ez olyan volt, mint szinte minden másik péntek számunkra. Sok dolgot próbáltunk ki, például kísérleti padlólemezt nálam, de nem működött. Mindegy, mit csinálunk az autóval, semmi sem akar működni.”

„Ezért eltérő beállításokkal is megyünk, én és George teljesen eltérő irányba indultunk el a második edzésen, csak hogy lássuk, az egyik működik-e.” Nála látszólag nem volt előrelépés, mert „katasztrófának” titulálta a gyakorlást.

„Úgy tűnik, az autó egyre rosszabb lesz, minél többet változtatunk, annál inkább idegessé válik. Szóval muszáj lesz tovább dolgoznunk, aztán majd kiderül.” Hamilton már kezd amondó lenni, hogy a W13 lényegében menthetetlen.

„Ez az autónk erre az évre, tehát csak ki kell bírnunk valahogy, majd pedig keményen dolgozni a jövő évi kocsin.” A legnagyobb gondot ezúttal is a pattogás okozza számukra, mindez pedig a felfüggesztés és az autó általános merevségéből adódik.

„Egy pici érintés a kerékvetőn, és már el is repülök, annyira merev. Itt viszont muszáj használnod a kerékvetőket, szóval ezért is olyan trükkös. Ez nem az a Montreal, amelyet én ismerek, amelyet megszoktam a karrieremből.”

„Ennél rosszabbul még nem éreztem itt magam semmilyen autóban. Remélem, az éjszaka folyamán tudunk változásokat eszközölni. A gond viszont az autó alapjaival van, de ez van. Biztosan kemény lesz” – ismerte el csalódottan.