hero image

Hamilton szerint Ricciardo többet érdemel egy tartalékos szerepnél

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/09/10 08:20
Lewis Hamilton a vasárnap délutáni Olasz Nagydíjat a rajtrács végéről kezdi meg, miután kicserélték a motorját. A győzelem így nehéznek tűnik ezen a hétvégén, de a szezon hátralévő részében még reménykedhet.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A hétszeres világbajnok 2007 óta minden szezonban győzött, ami azt jelenti, hogy idén rekordot dönthet. A sajtótájékoztatón jelenlévő újságíróknak azonban elmondta, hogy nem a személyes rekordokkal van elfoglalva. Reméli azonban, hogy 2022-ben ismét a dobogó legfelső fokára állhat.

„Még 7 verseny van hátra. Ez egy nagy cél számunkra, egy csapat számára. Fogalmam sincs, hol lesz nagyszerű az autónk. Meglepetés volt a múlt hétvégén, amikor beültünk az autóba, és sokkal jobbnak és másnak éreztük, mint az előző hétvégén. Olyan érzés, mint Budapesten és az utolsó futamon. Megpróbálom megszerezni azt a győzelmet idén, de a rekord nem fontos számomra" - mondta Hamilton.

Hamilton reagált azokra a pletykákra is, melyek szerint Daniel Ricciardo a német csapat tartalékversenyzőjeként került képbe. Bár nagyon örülne egy olyan csapattársnak, mint Ricciardo, szerinte ő maga túl jó egy ilyen szerephez.

„Szerintem neki versenyeznie kellene. Túlságosan is tehetséges, és kiérdemelte a jogot, hogy köztünk versenyezzen. Ha a csapat része lesz, akkor nagyszerű, de ez a szerep nem igazán az, ami a legjobb neki. Ha én menedzselném őt, akkor versenyezne."