hero image

Hamilton: talán az elért sikereim miatt keménykedik velem Verstappen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2022/12/06 14:29
Lewis Hamilton és Max Verstappen párharca a 2021-es szezonban hágott a tetőfokára, amikor szó szerint az év utolsó versenyének utolsó körében dőlt el kettejük között a világbajnoki cím sorsa.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A brit rajongói azóta sem tudták megemészteni az akkori versenyirányítás megkérdőjelezhető döntéseit, aminek következtében a Mercedes pilótájának kezei közül kicsúszott a rekordot jelentő nyolcadik vb-trófea.

A 2022-es szabályváltozások átrajzolták az erőviszonyokat, a Red Bull nagyon komoly dominanciát épített ki, a Mercedes viszont a szezon első felében nagyon küszködött a delfinezéstől, ez pedig erőteljesen rányomta a bélyegét az Ezüst Nyilak bajnokságára.

Az év második felére aztán feljavult a brackley-i alakulat és az év utolsó versenyein időnként bele is tudtak szólni a futamgyőzelemért folytatott harcba.

Hamilton Brazíliában meg is szerezhette volna idei első futamgyőzelmét, azonban éppen Verstappennel ütközött a futam hetedik körében, az autója pedig megsérült. A versenyt végül csapattársa, George Russell nyerte meg.

Az interlagosi verseny után Hamilton kifejtette, úgy érezte, talán az elért sikerei miatt van továbbra is Verstappen célkeresztjében, így a holland mindig kettőzött erővel küzd ellene a pályán.

„Azt hiszem, ez magától értetődő. Bizonyos személyek véleményt alkotnak rólam versenyzőként, de meg kell nézni azt is, ahogyan ezek a személyek viselkednek körülöttem a pályán“ - fogalmazott sejtelmesen Hamilton a Channel 4-nak adott interjújában.

„Nem tudom pontosan megmagyarázni, hogy miért van ez, de részben biztosan köze van a Forma-1-ben eltöltött időmhöz, az itt megszerzett tapasztalataimhoz és az elért sikereimhez“ - vélekedett a hétszeres világbajnok.

Hamilton azonban elismerte, mégis tud azonosulni Verstappennel, hiszen hozzá hasonlóan riválisa is a lehető legjobbat akarja kihozni magából azóta, hogy bekerült a száguldó cirkuszba.

„Amikor beléptem a szériába, az volt a célom, hogy kihívója legyek az olyan pilótáknak, akik komoly sikereket értek el. Meg akartam mutatni mennyire kemény vagyok és hogy mennyire jó vagyok hozzájuk képest. Ugyanezt teszi Max is“ - tette hozzá Hamilton.