hero image

Hamilton: Talán meg fogjuk lepni az embereket...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/03/13 08:35
A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton kitart amellett, hogy a Mercedes nem altat, és hogy komolyabb gondjaik vannak annál, mint amiken egy hét leforgása alatt túl tudnának lendülni.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

A Mercedes csapata és pilótái egyelőre arról beszélnek, hogy nem ők a favoritok, illetve hogy jelenleg nem tudnának győzelmekért vagy pole-okért harcolni. Erről nyilatkozott szombaton Lewis Hamilton is a sajtónak:

„Jelenleg nem lennénk harcban a pole-ért vagy a győzelemért. Szerintem mindenki látja, hogy most nem mi vagyunk a leggyorsabbak. Azt gondolom, hogy a Ferrari tűnik a legjobbnak, aztán talán a Red Bull, utánuk pedig vagy mi jövünk, vagy a McLaren, nem tudom. De az biztos, hogy nem mi vagyunk az élen.”

A Mercedes általában a teszteken le szokta becsülni az esélyeit, Hamilton viszont azt gondolja, hogy most komolyabb gondjaik vannak, mint korábban, és ezeket nem lehet egy hét alatt megoldani.

„Érzésre nagyon más a helyzet. Nem fog olyan jól kinézni a dolog, mint tavaly, amikor az edzéseken nehéz dolgunk volt, a versenyre viszont fordítani tudtunk a helyzetünkön. Szerintem ezúttal sokkal nagyobb kihívások sorakoznak előttünk, amiket nem lehet egy hét alatt megoldani.”

„Ennél több időbe fog telni a megoldás, de úgy hallottam, hogy sok tempót találhatunk még” – fogalmazott Hamilton szombaton.

Jövő héten már a Bahreini Nagydíjat rendezik, ennek kapcsán a 37 éves pilóta azt mondta, ekkor fogják világosan látni, mire jó a tempójuk, de sokakat meglephetnek – negatív értelemben.

„Pillanatnyilag szerintem nem tudnánk győzelmekért harcolni, de megvan bennünk a potenciál, hogy eljussunk eddig. Csak meg kell tanulnunk, hogyan hozzuk ki a maximumot a kocsiból, hogyan oldjuk meg a problémáinkat. Nyilvánvalóan jövő héten már sokkal tisztábban látjuk, mire elég a tempónk.”

„De talán meg fogjuk lepni az embereket. Vagy legalábbis azokat az embereket, akik folyamatosan azt mondják, hogy csak altatunk a nyilatkozatainkban. Idén kicsit más a helyzet” – zárta a hétszeres világbajnok.